Reţea internaţională de traficanţi de heroină români, arestaţi în Bucureşti şi Istanbul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O reţea de şapte traficanţi de heroină, care acţiona pe ruta Turcia-România, a fost destructurată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi de poliţiştii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO).  

În urma acestei acţiuni, liderul grupării internaţionale şi un membru al acesteia au fost reţinuţi, informează DIICOT. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bucuresti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate (DCCO) au destructurat un grup infracţional organizat transfrontalier constituit din şapte personae. Aceştia acţionau pe ruta Turcia-România, specializându-se în timp în traficul de heroină. 

Potrivit procurorilor, inculpatul Marius Zamfir din Bucureşti, lider al grupării, împreună cu Ion Laurenţiu Matache şi Lucian Claudiu Bera, a procurat trei kilograme de heroină din Istanbul, cu scopul de a vinde drogurile către consumatorii din Capitală. Din estimarea poliţiştilor valoarea drogurilor pe piaţa locală este estimată la 60.000 de euro.

În urma informaţiilor de care dispuneau procurorii, aceştia au efectuat, miercuri, patru percheziţii domiciliare în Bucureşti. În urma acestor descinderi au fost descoperite 100 de grame de heroină şi aproximativ 170.000 de lei la domiciliile celor patru. Pentru continuarea cercetărilor, poliţiştii au decis confiscarea banilor şi a patru autoturisme din posesia traficanţilor.

La 19 mai, Bera a fost prins în capitala turcă având asupra sa drogurile pe care urma să le introducă pe teritoriul României. El este, în prezent, arestat preventiv în Turcia.

Marius Zamfir şi Ion Laurenţiu Matache au fost reţinuţi pentru 24 de ore, procurorii propunând instanţei arestarea preventivă a lor pentru 29 de zile.

Potrivit procurorilor, Zamfir a fost anterior trimis în judecată de către procurorii DIICOT, pentru săvârşirea aceluiaşi gen de infracţiuni, fiind condamnat, nedefinitiv, la 13 ani închisoare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite