Preţurile apartamentelor continuă să scadă. Garsonierele şi apartamentele de două camere sunt cele mai ieftine dar şi cele mai căutate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei ce îşi doresc un apartament în Bucureşti ar putea profita de situaţia pieţei imobiliare autohtone. Preţurile tuturor apartamentelor continuă să scadă, pentru al patrulea an consecutiv.

Pentru intervalul primelor şase luni ale anului în curs s-a înregistrat o scădere a preţurilor în medie cu 4-5%, reiese dintr-un studii al analiştilor de la anunţuriparticular.ro

Trendul descendent al preţurilor solicitate în ultimii ani pe piaţa apartamentelor din Capitală continuă şi în prima jumătate a anului 2012. Dacă în 2009, scăderile înregistrate ajungeau şi la variaţii de peste 25% pe intervale de şase luni, în 2012, proprietarii au scăzut preţurile medii solicitate cu 4-5% din ianuarie şi până în prezent. În ceea ce priveşte numărul de oferte vehiculate pe piaţă, peste 13.000 de unităţi au fost scoase la vânzare de proprietari de la începutul anului până la finalul lunii iunie, conform raportului Anunturiparticulari.ro.

 În ceea ce privește numărul de oferte vehiculate pe piață, peste 13.000 de unități au fost scoase la vânzare de proprietari de la începutul anului până la finalul lunii iunie. Lidere ca număr de oferte rămân apartamentele de două camere – 951 unități, urmate de apartamentele de trei camere – 718 unități și de garsoniere – 502 unități. Cea mai scăzută ofertă se înregistrează la apartamentele de patru camere, unde în luna iunie au fost scoase la vânzare 196 de unități.

Atât pe un interval de șase luni, cât și comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut – respectiv luna iunie 2011, prețurile medii solicitate de proprietari au cunoscut o ușoară scădere pe toată linia, indiferent de tipul de unitate.

Garsonierele şi apartamentele de două camere, cele mai bune afaceri

Astfel, prețul mediu solicitat pentru o garsonieră situată în București a ajuns în luna iunie la aproximativ 35.700 euro, cu 5% mai puțin față de prețul solicitat de proprietari pentru același tip de unitate în prima lună a lui 2012, când media ajungea la 37.510 euro. O diferență similară observăm și față de luna iunie a anului trecut, când prețul mediu se învârtea în jurul valorii de 37.600 euro.

O situație similară constatăm și în cazul apartamentelor de două camere. Aici, prețul mediu în luna iunie 2012 a trecut cu puțin peste pragul de 55.500 euro, în scădere cu 4% față de luna ianuarie, de la aproximativ 57.750 euro. O scădere și mai accentuată observăm pe un interval de 12 luni, variația de preț fiind de -6%, de la 59.380 euro.

Din ianuarie 2012 și până în prezent, apartamentele de trei camere au trecut sub prețul de 80.000 euro, ajungând în iunie la 76.490 euro, în scădere cu 5% față de prima lună a acestui an. De altfel, o diferență similară se păstrează și dacă ne raportăm la intervalul similar al anului trecut, respectiv luna iunie 2011, când prețul mediu ajungea la 80.160 euro.

O ușoară scădere se înregistrează și în cazul unităților de 4 camere. Aici, prețurile au scăzut în iunie, ajungând la 103.374 euro, cu aproximativ 1% mai puțin față de prima lună a acestui an, echivalentul a doar 100 euro. Variația de -1% se păstrează și pe interval de 12 luni, prețurile medii solicitate de proprietari scăzând pe acest tip de unitate de la 104.650 euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite