Nati Meir s-a întors după gratii. Procurorii au emis un mandat de arest preventiv pentru 29 de zile pentru înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nati Meir, afaceristul israelian care a candidat la preşedinţie fără să ştie imnul ţării, trece din nou prin experienţa care, declara acesta, l-a marcat ireversibil. Acesta a fost arestat preventiv miercuri, 1 august, după ce procurorii au descins la locuinţa sa într-un dosar de înşelăciune.

Fostul parlamentar este suspectat de anchetatori că ar fi înşelat zeci de persoane cărora le promitea contracte de muncă în domeniul construcţiilor în Israel, contra unor sume cuprinse între 400 şi 800 de euro. Anchetatorii au stability că, Nati Meir, împreună cu complicii săi, puseseră la punct o reţea prin care racolau personae de pe internet care vroiau să lucreze în afara ţării, promitându-le locuri de muncă fictive.

“Membrii grupării le promiteau oamenilor că îi trimit la muncă în Israel, încasau sume de bani cuprinse între 400 şi 800 de euro, dar nu-şi mai onorau contractile”, a precizat Alexandru Niculae, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Avaocatul lui Nati Meir, Mihaela Botila se declară nemulţumită de decizia procurorilor menţionând că Nati Meir a fost privat de dreptul la apărare. "Inculpatului i s-a incalcat dreptul la aparare. Inculpatul nu a fost audiat. Aici este si problema. Acesta a solicitat sa fie audiat in cursul zilei de maine, deoarece astazi dat fiind internarea de la pranz nu a putut sa dea declaratii", a declarat aceasta.

Activitatea grupului infracţional era monitorizată de Sectorul 1 Poliţie de mai bine de trei luni, a adăugat Alexandru Niculae.

Potrivit unor surse judiciare, gruparea era condusă de Nati Meir. Persoanele care vroiau să ajungă la muncă în Israel le plăteau membrilor grupării conduse de Nati Meir sume între 400 şi 800 de euro, au precizat sursele judiciare.

Nati Meir mai are o condamnare la patru ani de închisoare, tot pentru înşelarea mai multor persoane cărora le promisese locuri de muncă în Israel.

Nati Meir a fost deputat în Parlamentul României, ales pe listele PRM. Acesta nu este nici primul dosar penal pentru fostul parlamentar, el a fost condamnat pentru trafic de influenţă.  

După un an şi jumătate după gratii, Meir a obţinut aprobarea judecătorilor ca atât el, cât şi fiul lui să fie cercetaţi în stare de libertate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite