Copiii de părinţi celebri au vrut să cucerească lumea, dar au murit epuizaţi peste hotare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, mai mulţi oameni influenţi din sfera politică sau artistică au pierdut persoane dragi din viaţa lor. Coincidenţa face ca mai toţi să îşi fi petrecut ultimele clipe, departe de cei dragi, în afara ţării.

În aprilie, actorul Florin Călinescu şi-a pierdut fiiul cel mic, pe Luca, un tânăr căruia viitorul îi surâdea. Mezinul familiei Călinescu s-a sinucis pe 23 aprilie, anul acesta, la Praga. În vârstă de 24 de ani, Luca s-a spânzurat în camera sa de hotel, din cauza unei depresii, după cum au susţinut apropiaţii săi. El se afla la Praga, unde filma un scurt metraj.

Luca Călinescu

Fiul cel mic al lui Florin Călinescu era asistent de producţie şi studia la universitatea John Moores din Liverpool, iar proiectul la care lucra era primul din cariera sa.

La începutul lunii Iunie, Alina Dijmărescu, fiica fostului viceguvernator al BNR a murit din cauza epuizării psihice în Japonia. Fiica fostului viceguvernator BNR Eugen Dijmărescu, a fost găsită moartă într-o cameră de hotel din insula japoneză Okinawa. Potrivit Mediafax, cauza decesului a fost un atac de cord survenit în urma activităţii profesionale extrem de intense depuse de tânără în ultimii ani. Iar cazul Alinei nu este singular.

În vârstă de 36 de ani, Alina Dijmărescu ar fi murit din cauza unui atac de cord. Ea era cunoscută ca manager de succes, activând de-a lungul vremii pentru firme precum Lehman Brothers, GMAC si Minato-ku City Government. Românca era necăsătorită şi, întrucât s-a convertit la budism în urmă cu câţiva ani, trupul i-a fost incinerat, iar urna cu cenuşa tinerei a fost expediată în România.

Luna trecută, pianista româncă, Mihaela Ursuleasa, a fost găsită moartă în apartamentul său din Viena, în urma unei hemoragii cerebrale. Pianista română era apreciată pe toate marile scene ale lumii, Mihaela Ursuleasa, decedând  miercuri, 1 august, la vârsta de 34 de ani. În ziua în care a murit, ar fi trebuit să cânte în București, la Ateneu, împreună cu Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal.

Mihaela Ursuleasa

Mihaela Ursuleasa

Cu câteva zile înainte de concert, organizatorii evenimentului anunțau că pianista nu va mai participa, din motive de sănătate.

Mihaela Ursuleasa a fost găsită decedată în apartamentul ei din Viena de impresara sa, Andreea Butucariu. Ursuleasa, se stabilise la Viena de foarte mulţi ani, unde locuia cu mama ei şi fetiţa sa de şapte ani.

Poliţia austriacă a indicat drept cauză a morţii pianistei o "hemoragie cerebrală" sau o "căzătură fatală". Totodată, a fost indicată drept cauză a morţii o rupere a unui anevrism cerebral, în presa germană citată de AFP.

Ultimul caz al unui român cu o pregătire academică admirabilă şi o carieră excepţională care şi-a pierdut viaţa departe de casă s-a înregistrat astăzi, 9 septembrie. Dan Mureşan, fiul fostului ministru al Agriculturii, a murit subit într-o cameră de hotel din Kenya.

Dan Muresan

Dan Mureşan

Acesta lucra ca expert în comunicare politică. Bărbatul avea 32 de ani şi lucra pentru o firmă britanică de consultanţă politică care a pus la punct strategii electorale în ţări din sud-estul Asiei, Africa şi Europa de Est, precizează hotnews.ro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite