Proiect de proporţii promis de şefii Metrorex: metrourile vor circula suprateran, pe linia de tren, şi vor înconjura tot Bucureştiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou proiect de amploare va fi demarat în Capitală. Fostul ministru al transporturilor, Anca Boagiu, a conceput un proiect prin care bucureştenii vor putea circula pe linia de centură de cale ferată cu ajutorul unor trenuri uşoare. Valoarea proiectului se ridică la 500 de milioane de euro şi va fi executat în parteneriat cu Metrorex.

Proiectul are ca dată de finalizare anul 2016 şi, potrivit declaraţiilor lui  Ștefan Roșeanu, senior partner Club Feroviar ”Va fi un tren suburban al Capitalei, un fel de metrou de suprafață. În total, se vor construi 27 de stații și 15 parcări, unde cei care vin din afara Capitalei să-și poată lăsa mașinile. Proiectul implică și extinderea rețelei de metrou cu 2,6 km, care se vor construi la capătul liniei Pipera-IMGB, unde această linie iese la suprafață”.

Se va putea circula pe linia de centură de cale ferată a Capitalei cu trenuri ”speciale” pentru transportul de călători. Este vorba despre un proiect în care se va implica și Metrorex, inițiat de fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, costurile fiind estimate să ajungă la 500 milioane de euro.

Gheorghe Udriște, directorul general al Metrorex explică pentru reporterii de la ziarul Capital: ”Lucrăm acum la un proiect foarte interesant, pe care o să-l facem public: punerea în valoare a liniei de centură de cale ferată a orașului prin utilizarea ei pentru transportul de călători. Bucureștiul este unul dintre puținele orașe din Europa care are o calea ferată de centură de aproape 80 km, folosită până acum numai pentru transportul de marfă”.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite