Peste 6.100 de sancţiuni şi 84 de dosare penale pentru şoferii care conduceau maşini înmatriculate în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii maşinilor cu numere străine au avut parte de cel mai prost weekend. Poliţiştii Brigăzii Rutiere din cadrul IGPR au oprit peste 16.000 de maşini şi au aplicat peste 6.100 de sancţiuni, în doar trei zile, şoferilor care conduceau maşini înmatriculate în străinătate.

Dintre cei verificaţi, 232 au rămas fără permis auto, ca urmare a neregulilor constatate, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

În perioada 16-18 august, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din IGPR, poliţiştii serviciilor judeţene rutiere, Brigada Rutieră Bucureşti şi ai Secţiei de Poliţie Autostrăzi au controlat peste 35.000 de autovehicule, dintre care 16.181 de autoturisme cu numere de înmatriculare străine, se precizează într-un comunicat al IGPR.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 6.167 de sancţiuni contravenţionale şi au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea a 84 de infracţiuni de către şoferi care conduceau autoturisme înmatriculate în stăinătate.

Din totalul sancţiunilor contravenţionale, 1.921 au fost aplicate conducătorilor de autovehicule care nu au respectat normele rutiere privind regimul legal de viteză, iar 1.631, pentru neportul centurii de siguranţă, potrivit sursei citate.

De asemenea, au fost reţinute 232 de permise, în vederea suspendării dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice şi au fost retrase din circulaţie până la remedierea defecţiunilor 132 de certificate de înmatriculare. Din numărul total de certificate retrase, 51 au fost ridicate pentru lipsa RCA, iar 37 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite