Polițiștii rutieri au luat la bani mărunți mașinile înmatriculate în Bulgaria. Controale riguroase pe străzile Bucureștiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brigada de Poliţie Rutieră a Capitaleia desfăşurat, sâmbătă, o acţiune care a vizat verificarea autoturismelor din trafic înmatriculate în străinătate. Potrivit  purtătorul de cuvânt al instituţiei, Andrei Codău acţiunea are ca scop actualitarea bazei de date existente şi verificarea legalităţii acestor maşini.

"Această acţiune vizează autoturismele înmatriculate în străinătate. Noi avem o bază de date pe care o actualizăm zilnic. În principal, verificăm dacă aceste maşini au asigurarea obligatorie  şi alte aspect de ordin legislativ. Acţiunea a început la ora 9 şi va dura până la ora 12", a declarat Andrei Codău.

În opinia acestuia, această acţiune este una normal, de rutină, nefiind nimic în neregulă cu acest control îndreptat exlcusiv spre autoturismele înmatriculate în străinătate.

Potrivit statisticilor reieşite din acest gen de acţiuni, cele mai frecvente probleme sesizate de poliţişti în urma verificărilor de sâmbătă sunt legate de lipsa asigurării obligatorii, dar au fost şi cazuri de şoferi care au nu aveau niciun fel de act la ei, nici măcar permisulauto .

 “În urma controlului, am identificat peste 80 de maşini, majoritatea înmatriculate în Bulgaria şi Italia. Doi dintre şoferii opriţi astăzi, nu aveau întocmită asigurarea obligatorie şi au fost amendaţi cu 1.000 de lei şi cu confiscarea plîăcuţelor de înmatriculare.”  a mai declarat acesta.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite