Hotel Cişmigiu, gata să-şi primească chiriaşii. Primul pe listă este Institutul Cervantes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Cervantes din Bucureşti se va muta în casă nouă din luna iulie. Astfel, institutul spaniel îşi va desfăşura activitatea în clădirea Hotelului Cişmigiu de pe Bulevardul Elisabeta, începând cu cea de-a doua săptămână din luna iulie.

Noul sediu al ibericilor dispune de săli de curs, bibliotecă, un auditorium şi sală de expoziţii. Cursurile de vară organizate de Institutul Cervantes vor avea loc la noul sediu, tot din a doua săptămână a lunii iulie, iar iubitorii de film sunt aşteptaţi în august la o serie de proiecţii intitulată "Escuela de Calor" - "filme reci pentru seri călduroase".

Instituto Cervantes din Bucureşti îşi exprimă satisfacţia de a fi luat parte la renovarea unui edificiu emblematic al Bucureştiului aşa cum este Hotelul Cişmigiu, care a fost cumpărat şi, din 2009, restaurat de compania spaniolă Hercesa.

Institutul Cervantes din Bucureşti s-a deschis oficial în ianuarie 1995, aflându-se în prezent în zona Batiştei într-o clădire interbelică. În present, institutul este condus de Juan Carlos Vidal García.

Institutul Cervantes este o instituţie creată de Spania în anul 1991, cu scopul de a promova şi preda limba spaniolă şi de a difuza cultura Spaniei şi a ţărilor vorbitoare de limba spaniolă. Sediul central al instituţiei se află la Madrid şi la Alcalá de Henares, oraşul unde s-a născut scriitorul Miguel de Cervantes.

Institutul Cervantes este prezent pe patru continente, cu peste 40 de centre.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite