Incendiul violent de aseară din Drumul Taberei a fost cauzat de excavatoristul care lucra la magistrala M5 a metroului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii au ajuns la primele concluzii ale incendiului deosebit de puternic de aseară din Drumul Taberei. Potrivit acestora, vina aparţine şoferului excavatorului care, din neatenţie a dat cu vola utilajului în ţeava de gaze provocând o scânteie care a aprins vâlvătaia.

O conductă de gaze din staţia Romancierilor, din Drumul Taberei, a luat foc, vineri seara, în timpul lucrărilor de la Metrou.  Scurgerea de gaze a fost anunţată la 112 de locuitorii cartierului înspăimântaţi de proporţiile focului. Mai multe echipaje de pompieri au ajuns la faţa locului pentru a stinge flacăra care, potrivit martorilor, depăşea înălţimea de 25 de metri. După aproximativ o oră flacăra a fost stinsă.

Ingineri de gaze afirmă că în Drumul Taberei nu a fost spartă conducta principală, ci una secundară care face legătura cu strada Romancierilor, reprezentanţii ai autorităţilor oprind alimentarea.

"Echipele noastre de intervenţie s-au deplasat imediat la faţa locului şi au luat primele măsuri de siguranţă, izolând perimetrul şi sistând alimentarea cu gaze naturale în zonă. Reprezentanţii companiei au constatat o agresiune asupra unei conducte de gaz în timpul efectuării lucrărilor la linia de metrou Drumul Taberei - Pantelimon de către firma executantă, Astaldi", se spune în comunicat, menţionându-se că angajatii companiei Distrigaz Sud Reţele nu executau lucrări în zona respectivă la momentul producerii incidentului.

Distrigaz mai informează că, în urma sistării alimentării cu gaze naturale în zona respectivă, sunt afectaţi aproximativ 1.200 de clienţi casnici şi non-casnici.

Alimentarea cu gaze naturale a clienţilor din zonă se va relua după remedierea defectului de către echipele de intervenţie, în cursul zilei de sâmbătă, începând cu orele 15.00.

Un muncitor ar fi provocat o fisură în conducta de gaz, astfel că firma de construcţii care execută lucrări pe tronsonul Pantelimon-Drumul Taberei a apelat serviciile de intervenţie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite