DEZBATERE: Demolarea fântânii de la Facultatea de Arhitectură, contestată de ONG-uri. Tu o consideri un simbol al Bucureştiului?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 50 de bucureşteni au protestat, duminică, în jurul fântânii de la Facultatea de Arhitectură, împotriva deciziei Primariei Capitalei de a înlocui fântâna déjà existentă cu o altă fântână, săltătoare. Acest plan face parte din proiectul municipalităţii de a renova complet zona Pieţei Universităţii. 

Protestul a fost anunţat pe o pagină creată special pe o platformă de socializare la care îşi anunţaseră prezenţa aproximativ 140 de personae. Protestul la care au luat parte aproximativ 50 de personae, a avut loc între orele 13.00 şi 14.00. La acest protest au fost prezenţi şi mai mulţi susţinători ai lui Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul.

Protestatarii s-au arătat deranjaţi de faptul că Primăria Bucureştiului nu a organizat nici o dezbatere publică pentru acest proiect deşi este vizată una dintre cele mai importante zone ale Capitalei. În plus ei au mai acuzat municipalitatea că va investi o suma considerabilă de bani într-un loc care nu necesită neapărat o renovare, cu atât mai mult cu cât fântâna este funcţională. Susţinătorilor vechii fântâni spun că actuala fântână de la Arhitectură este déjà considerat un simbol al Bucureştiului şi că "are un aer mai uman decât acel asfalt cu găuri din care ţâşneşte apa".

Potrivit unui proiect de amenajare a zonei iniţiat de Primăria Capitalei, fântâna arteziană din faţa Universităţii de Arhitectură din Piata Universităţii va fi demolată, urmând ca în locul acesteia să apară una noua “săltătoare”.

Proiectul prevede de asemenea şi pavarea trotuarelor din faţa Universităţii de Arhitectură şi  a Teatrului Naţional cu granit şi piatră cubică, amplasarea unor băncuţe, stâlpi de iluminat, stâlpi de protecţie, suporturi pentru biciclete şi jardiniere. Pentru aceste lucrări municipalitatea va plăti aproape două milioane de lei firmei Tehnologica Radion, cea care va efectua lucrările.

Proiectul aprobat de Municipalitatea fost contestat încă de prima dată când a fost făcut public. Mulţi bucureşteni au contestat acest proiect de reamenajare al Kilometrului Zero spunând că acea zonă este déjà sufocată de asfalt şi maşini, iar noul plan nu prevede amenajarea unor spaţii verzi. Tu ce părere ai? Crezi că noul plan al primăriei, de reamenajare al celor două trotuare din centrul Capitalei, vor aduce un plus estetic acestei zone? 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite