Criminalul în serie Eugen Galeş a atacat doi colegi de celulă şi un poliţist. Una din victime este internată în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eugen Galeş, acuzat că în luna mai a ucis un coleg de celulă de la Penitenciarul Mărgineni şi care în martie 2011 a evadat după ce a sărit de la o fereastră din Judecătoria Moreni, a atacat, luni, doi deţinuţi de la Penitenciarul Jilava, în timp ce aceştia dormeau, unul fiind dus la spital.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Ilfov, Adrian Dicu, a declarat pentru că deţinutul Eugen Galeş a lovit doi colegi de celulă cu un picior de scaun, unul dintre ei fiind rănit grav. Eugen Galeş este considerat un deţinut deosebit de periculos, acesta aflându-se în tranzit la Penitenciarul Jilava.

Acesta a mai precizat că, după incidentul din Penitenciarul Jilava, Eugen Galeş a fost dus cu un autobuz la Penitenciarul Giurgiu. Când a ajuns în curtea Penitenciarului Giurgiu, Eugen Galeş s-a repezit la unul dintre mascaţii care îl însoţeau şi l-a muşcat de mână.

În urma atacului, unul dintre deţinuţii loviţi a fost transportat la un spital de urgenţă cu o ambulanţă solicitată prin 112, având în vedere starea de sănătate a acestuia. Celălalt deţinut lovit a fost dus la cabinetul medical, unde i s-au acordat îngrijiri medicale.

"Faţă de persoana privată de libertate G.E.N. a fost demarată procedura disciplinară.În urma acestui incident au fost luate toate măsurile legale, fiind sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov. De asemenea, la nivelul Penitenciarului Bucureşti Jilava a fost începută o anchetă interna pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs incidentul", se mai arată în comunicatul citat.

În luna mai, Eugen Galeş a mai fost implicat într-un conflict, în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni din judeţul Dâmboviţa. În urma conflictului, un deţinut a murit după ce Eugen Galeş, care era coleg de celulă cu acesta, l-a lovit cu un scaun în cap.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Mărgineni, între cei doi exista un conflict mai vechi, iar în 21 mai Eugen Galeş l-a lovit cu un scaun de lemn în cap pe celălalt bărbat. Ulterior, în 25 mai, victima a fost internată în comă, cu capul zdrobit, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte. Apoi, pacientul a fost transferat cu o ambulanţă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, unde a decedat.

Galeş, în vârstă de 40 de ani, din judeţul Buzău, avea, la momentul comiterii faptei, o condamnare de trei ani şi patru luni pentru vătămare corporală şi se afla la Penitenciarul Mărgineni din aprilie 2010.

De asemenea, în martie 2012, Eugen Galeş a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru uciderea mătuşii sale şi a unui bărbat de 31 de ani, pe care l-a atacat pentru a-i lua hainele şi calul, la scurt timp după omorârea femeii. Sentinţa magistraţilor Tribunalului Buzău, dată la aproape doi ani de la comiterea crimelor, nu este însă definitivă.

Conform procurorilor, bărbatul a fost supus unei expertize psihiatrice, stabilindu-se că are "tulburare organică de personalitate, cu manifestări antisociale".

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite