De ce muncesc românii peste program. Frica de concediere şi speranţa unui bonus ne fac să renunţăm la timpul nostru liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Site-ul de recrutare BestJobs.ro a elaborate un sondaj de opinie pentru a afla de ce se simt românii nevoiţi să stea peste program la locul de muncă în mod frecvent. Cei mai mulţi dintre respondenţi au spus că se simt depăşiţi de volumul de muncă atribuit postului pe care îl ocupă.

Sondajul relevă faptul că pentru 35% dintre cei care au participat la acest studiu,  indică drept principal motiv pentru petrecerea a cel puţin unei ore în plus la locul de muncă din cauză că au prea multe atribuţii la locul de muncă.

20% dintre români stau peste program la job datorită condiţilor economice instabile Aceştia spun că se tem ca îşi pot pierde job-ul dacă nu îşi afişează interesul sau dispoziţia de a sta zilnic peste program. 

Alţi 19% dintre respondenţi au menţionat că sunt foarte prinşi în job-ul lor şi că nu se pot deconecta complet de atribuţiile de la birou nici în timpul liber.  Motivaţia unor bonusuri este suficientă pentru 23% dintre români. Ei spun că nu sunt obligaţi să recurgă la prelungirea programului decât pentru a-şi depăşi norma şi pentru a beneficia de încasări suplimentare în ziua de salariu.

În ceea ce priveşte programul de lucru, 40% dintre românii care au participat la sondaj petrec la birou nouă ore pe zi , având o pauză de masă de o oră, în timp ce 28% dintre aceştia lucrează chiar şi peste 10 ore, în fiecare zi iar 17% dintre cei intervievaţi spun că muncesc şi de acasă sau în zilele de weekend.

Un alt aspect interesant relevant de acest sondaj este acela conform căruia 86% dintre cei chestionaţi preferă să îşi sacrifice timpul în favoarea banilor.

Sondajul a fost întreprins pe un eşantion de 2.200 respondenţi, în perioada 13 – 18 septembrie 2012, iar majoritatea dintre aceştia au vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite