Noi detalii şocante în cazul criminalului din Ilfov. Potrivit procurorilor, Nicolae Vlad a mai comis două crime, patru violuri şi o tâlhărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul criminalului din Otopeni, Nicolae Vlad, capătă cu totul alte proporţii, după ce procurorii au stabilit că se face vinovat de alte două crime, patru violuri şi o tâlhărie comise în perioada mai 2010 – august – 2012. În baza acestor detalii şocante ale  cazul criminalului în serie din Ilfov, procurorii au cerut prelungirea arestului preventiv.

Potrivit informaţiilor care apar în cererea procurorilor de prelungire a arestării se mai menţionează că de fiecare dată suspectul acţiona cu violenţă şi îşi muşca victimele, pe care apoi le viola. 

Procurorii Parchetului instanţei supreme au cerut, marţi, Tribunalului Bucureşti prelungirea cu 30 de zile a duratei arestării preventive a lui Vlad Nicolae, criminalul studentei japoneze, pentru finalizarea expertizelor dispuse în cauză, precum şi pentru reaudierea unor părţi vătămate şi martori.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au înaintat, marţi, magistraţilor Tribunalului Bucureşti, referatul cu propunere de prelungire a duratei arestării preventive a lui Nicolae Vlad, pentru administrarea mai multor mijloace de probă: finalizarea expertizelor medico-legale dispuse asupra victimelor M.Y., S.T., M.M., P.S., S.M.; finalizarea expertizelor medico-legale psihiatrice şi reaudierea unor părţi vătămate şi martori.

Mandatul de arestare preventivă, prelungit până în octombrie

Vlad Nicolae a fost arestat pentru 29 de zile, începând din 19 august, fiind cercetat pentru omor calificat, omor calificat şi deosebit de grav, violare de domiciliu, viol, tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Potrivit sursei citate, Vlad Nicolae mai este urmărit penal pentru violare de domiciliu, în formă continuată, cu privire la faptele comise în perioada mai - august 2010, în cazul în care victimă a fost P.S., dar şi pentru viol, tâlhărie şi violare de domiciliu cu privire la faptele comise în 24 februarie 2012, victimă fiind S.M.

Anchetatorii îl cercetează pe Vlad Nicolae şi pentru viol, tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal şi violare de domiciliu cu privire la faptele comise în 1 martie 2012, în cazul victimei A. A.

Unda de şoc de după crima din pădurea Otopeni

Şeful Parchetului Judecătoriei Buftea, Cătălin Paraschiv, a fost demis din 10 septembrie, întrucât nu a analizat o plângerea făcută de o victimă a lui Nicolae Vlad, în care arăta că se teme de acesta, însă procurorul de caz, Emanuel Wilhelm Dunca, nu a propus arestarea acuzatului.

Potrivit Ministerului Public, M.M. a depus, în 8 mai 2012, o plângere împotriva soluţiei procurorului Dunca, care a considerat că nu se impune prezentarea lui Nicolae Vlad instanţei cu propunerea de arestare.

Criminaliştii au confirmarea ADN că Nicolae Vlad este autorul faptelor, iar dacă acest test s-ar fi făcut mai devreme, acuzatul ar fi fost arestat şi nu ar mai fi apucat s-o ucidă şi pe japoneza Yurika M., susţin anchetatorii.

Procurorul general al României Codruţa Kovesi, în urma unui control referitor la cauzele privindu-l pe asasinul studentei japoneze, a decis sesizarea Inspecţiei Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerului de Interne, dar şi a conducerii INML, pentru întârzierea expertizelor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite