Angajaţi ai MApN şi MAI, anchetaţi de procurorii DIICOT pentru contrabandă cu ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT au trimis în judecată 24 de persoare, printre care şi angajaţi ai  Ministerului Administraţiei şi Internelor şi ai Ministerului Apărării Naţionale. Aceştia sunt acuzaţi de contrabandă cu ţigări. Conform procurorilor, reţeaua a reuşit să introducă fraudulos ţigări pe teritoriul României din Republica Moldova. 

UPDATE Printre cei deferiţi justiţiei se numără un angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), un jandarm din Brăila şi unul din Galaţi, informează Mediafax.

Primul este suspectat că aducea ţigări de contrabandă din Republica Moldova, jandarmul din Brăila asigura protecţie celor care le vindeau în acest municipiu, anunţându-i cu privire la controale şi făcând şicane concurenţei, iar cel din Galaţi prelua ţigări şi le dădea mai departe, spre vânzare, au mai spus sursele citate.

Prejudiciul total adus statului este estimate la aproximativ 3,3 milioane de lei. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)- Biroul Teritorial Brăila au dispus trimiterea în judecată a unui grup de 24 de inculpati, aceştia fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire sau aderare la un grup infracţionl organizat şi contrabandă.

Conform autorităţilor care anchetează acest caz, în perioada 2010 - ianuarie 2012, membrii grupului - cetăţeni români şi moldoveni (inclusiv angajaţi ai MAI şi MApN ), au introdus pe teritoriul României, în mod repetat, prin Punctul de Control şi Trecere a Frontierei Galaţi Rutier - Giurgiuleşti sau peste râul Prut, diferite cantităţi de ţigări din Moldova. În dosar este specificat şi că prejudiciul acţiunilor acestui grup se ridică la suma de 3,325 milioane lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite