Casa Poporului, cel mai profitabil obiectiv turistic din Bucureşti. Află câţi bani au lăsat străinii la intrare FOTOGALERII

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea turiştilor străini care ajung în Bucureşti ţin morţiş să viziteze Casa Poporului. Zilnic, clădirea este vizitată de aproximativ 420 de persoane care plătesc bilete cuprinse între 25 şi 40 de lei pentru un tur.

Casa Poporului a fost vizitată anul trecut de nu mai puţin de 141.000 de curioşi, dintre care 80% au fost străini. Astfel, din taxa percepută pentru vizitarea celui mai mare simbol al comunismului din România, instituţia a câştigat aproximativ 500.000 euro.

Tripla prezenţă a acestei construcţii în Cartea Recordurilor (cea mai grea, cea mai mare şi cea mai scumpă clădrire administrativă din lume) stârneşte curiozitatea mai tuturor străinilor care ajung în Capitala noastră. Majoritatea agenţiilor de turism care aduc străini în ţară au înscris Casa Poporului în circuitele turistice şi culturale şi astfel, majoritatea vizitatorilor rămân uimiţi de povestea din spatele acestei instituţii.

Casa Poporului, clădirea-mamut din centrul Bucurestiului

Click aici sau pe fotografii pentru a accesa fotogaleria

Potrivit informaţiilor furnizate de Secretariatul General al Camerei Deputaţilor,  2.276.322, 12 lei a încasat instituţia din turism anul trecut, iar cei mai mulţi dintre vizitatori sunt japonezi, americani, spanioli, portughezi, chinezi şi israelieni, notează România Liberă.

„În general, japonezii vin pentru trei zile în România şi trei în Bulgaria, iar în Bucureşti sigur că vor să vadă Palatul Parlamentului. Singurul inconvenient pentru noi este că, de multe ori, se întâmplă ca reprezentanţii instituţiei să ne anunţe foarte târziu, de pe o zi pe alta, că Palatul Parlamentului nu este vizitabil în ziua respectivă. Este o situaţie care îi irită pe mulţi turişti", a explicat directorul agenţiei Exact Travel, Olivia Bergheanu, pentru România Liberă.

Interiorul Casei Poporului, arhitectura ceauşistă

CLICK aici sau pe fotografii pentru a accesa fotogaleria

Numărul turiştilor care au călcat pragul Casei Poporului în acest an va fi făcut public abia în luna septembrie, dar, potrivit reprezentanţilor instituţiilor, se aşteaptă ca anul acesta să fie mai mulţi vizitatori ca anul trecut, ţinând cont de faptul că numărut străinilor care au ajuns în Capitala noastră este în creştere cu aproximativ 11%, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică.

Apogeul megalomaniei comuniste

Casa Poporului a fost gândită ca diamantul coroanei socialiste din România. După vizita lui Ceauşescu în Coreea de Nord din 1971, dictatorul s-a întors foarte impresionat de realizările omologului său Asiatic şi a demarat “Proiectul Bucureşti”. Acest plan urbanistic viza remodelarea de la zero a centrului Bucureştiului şi implica, pe lângă construirea acestei clădiri şi amenajarea Bulevardul Victoria Socialismului, Casa Academiei Române, Ministerul Apărării Naţionale şi Casa de oaspeţi, destinată cazării delegaţiilor străine.

Pentru constuirea Casei Poporului au munict zi-lumină nu mai puţin de 20.000 de oameni şi 700 de arhitecţi. Dimensiunile construcţiei sunt de-a dreptul impresionante: 270 de metri lungime, 240 de metri lăţime, 86 metri înălţime şi 92 de metri sub pământ.


București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite