Schimbări urbanistice după cele electorale: Bulevardul Unirii va deveni de anul acesta zonă pietonală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul din cele mai mari bulevarde centrale din Bucureşti, Bulevardul Unirii va fi modificat astfel încât, spaţiul curpins între Piaţa Unirii şi Piaţa Constituţiei va deveni o zonă pietonală.

Primarul Sorin Oprescu a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă intenţia sa de a transforma Bulevardul Unirii într-o zonă pietonală unde vor funcţiona mai multe magazine, terase şi restaurante. Conform edilului, proiectul va fi implementat chiar din acest an.

“După alegerile din 10 iunie, vom face o rectificare bugetară și ne vom apuca de transformarea Bulevardului Unirii în zonă pietonală. Vor fi și magazine și unități economice pe margine”, a declarat Sorin Oprescu.

Potrivit jurnaliştilor de la b365 Primăria Capitalei vrea să “mute” Bd. Unirii de pe centru pe margine. Astfel, zona centrală, cu fântânile, unde acum circulă mașinile va deveni pietonală, iar mașinile vor circula pe laterale, unde sunt acum trotuarele. Transformarea va cuprinde zona de bulevard cuprinsă între Piața Unirii și Piața Constituției.

Proiectul ar implica de asemenea, transformarea Pieţei Constituţiei într-un spaţiu dedicat evenimentelor socio-culturale din Capitală. De asemenea, se are în vedere construirea unei parcări subterane în aceeaşi zonă.

Acest proiect face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. Realizarea PIDU a revenit, în urma unui concurs de soluții, Asociației ASUB, un consorțiu format din 14 companii. Cele peste 30 de proiecte incluse în PIDU vor fi realizate atât din fonduri europene cât şi din bani de la administraţia locală.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite