Guvernul a stabilit bugetul de promovare a României peste hotare. DVD-uri, steguleţe şi albume foto pentru imaginea ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a alocat suma de 950.000 de lei pentru promovarea României peste graniţe. Cea mai mare parte a banilor se vor cheltui pentru finanţarea acţiunilor cu caracter ştiinţific şi social-cultural, iar restul vor fi alocaţi pentru promovarea intereselor româneşti peste hotare prin editarea de DVD-uri, broşuri sau steguleţe tricolore.

La sfărşitul acestei săptămâni, Guvernul a decis, printr-o hotărâre, bugetul destinat proiectelor de comunicare, informare publică şi promovarea intereselor româneşti peste hotare, dar şi pentru finanţarea unor acţiuni cu caracter social-cultural. Astfel, prin această hotărâre de Guvern se vor aloca astfel 950.000 de lei pentru diverse ativităţi, dintre care 500.000 de lei vor fi cheltuiţi pentru finanţarea acţiunilor cu caracter ştiinţific şi social-cultural, notează Economica.net

Potrivit hotărârii, "activităţile ştiinţifice" finanţate de  Guvernul României vor fi organizarea şi participarea la seminare, colocvii simpozioane, târguri şi expoziţii, dar şi acţiuni cu caracter ştiinţific şi social-cultural sau alte activităţi necesare pentru organizarea şi finalizarea unor activităţi specifice obiectului de activitate al Departamentului pentru Strategii Guvernamentale.

Comunicare de 450.000 de lei

Restul banilor, de 450.000 de lei, vor fi direcţionaţi spre informare publică şi promovarea imaginii şi intereselor româneşti peste hotare. Astfel, se vor achiziţiona, edita, tipări, traduce şi difuza materiale de prezentare şi promovare a României în străinătate. De asemenea, bugetul include şi  producţia unor materiale de informare internă cu privire la Uniunea Europeană precum politicile comunitare şi guvernamentale în diverse domenii. Mai concret, vor fi editate, tipărite şi distribuite broşuri, pliante,albume foto, DVD-ri enciclopedii, cărţi, publicaţii periodice şi steguleţe tricolore.

Guvernul mai intenţionează să promoveze imaginea României şi cu ajutorul unor reprezentanţi ai unor publicaţii,posturi de radio şi TV din alte ţări, precum şi ai unor instituţii media internaţionale. Tot din aceşti bani vor fi finanţate de către stat şi organizarea şi participarea la seminarii, colocvii sau schimburi de experienţă.

În actul guvernamental se mai precizează că Departamentul pentru Strategii Guvernamentale îşi va putea deconta cheltuieli pentru trataţii, mese oficiale,cocteiluri, cadouri sau vizionarea unor spectacole pentru delegaţiile străine.  Cheltuielile pentru mâncare vor putea fi făcute în limita a cel mult 60 de lei pe zi pe persoană ,iar cazarea invitaţilor se va putea face doar la unităţile de 3 stele. Totodată, se precizează că nu vor fi organizate evenimente cu mai mult de 100 de invitaţi.

"Promovarea acţiunilor cu caracter ştiinţific şi social – cultural, a principiilor europene prin cultura scrisă este un obiectiv permanent al politicii guvernamentale, fiind necesară asigurarea fondurilor necesare atingerii acestui scop", se arată în nota de fundamentare a actului normativ prin care s-a stabilit modalitatea de repartizare şi utilizare a acestor bani.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite