BIsericile şi mănăstirile oferă apă rece şi adăpost celor afectaţi de caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patriarhia Română îndeamnă parohiile şi mănăstirile ortodoxe din ţară, mai ales cele din mediul urban, să vină în sprijinul persoanelor afectate de căldura excesivă şi să ofere apă şi adăpost celor care cer acest lucru.

"Preoţii parohi, stareţii şi stareţele sunt solicitaţi să ofere spaţiu de adăpost în biserică şi apă pietonilor care nu se mai pot deplasa din cauza căldurii", arată Patriarhia Română, într-un comunicat de presă remis, luni.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica, a declarat că bisericile din Capitală sunt deschise pe durata zilei, în unele cazuri chiar şi până la orele 20.00. Persoanele cărora li se face rău în apropierea locaşurilor de cult vor fi transportate în interior, unde vor primi apă sau ceai şi vor sta până îşi vor reveni. În cazul celor care au o problemă mai gravă de sănătate, reprezentanţii bisericilor vor solicita ambulanţa, a mai spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Potrivit părintelui Stoica, apelul Patriarhiei vizează în special locaşurile de cult din mediul urban, unde numărul celor afectaţi de căldura excesivă poate fi foarte mare. "Dar orice locaş, indiferent de zona unde se află, trebuie să fie pregăit cu apă sau ceai şi un spaţiu rece pentru cei care ar suferi de căldura excesivă", a adăugat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite