Un suedez a dat foc Hotelului Intercontinental de dragul artei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii care au trecut aseară pe lângă Hotelul Intercontinental din centrul Capitalei au avut parte de un spectacol inedit: un artist suedez a aprins impozanta clădire cu ajutorul a 100 de torţe. 

Evenimentul marchează deschiderea Bienalei Internaţionale de artă Contemporană din Bucureşti, eveniment ajuns la a cincea ediţie. Intervenţia suedezului Klas Eriksson asupra hotelului a presupus aprinderea simultană a 100 de torţe roşii cu ajutortul tot atâtor voluntari.

Efectul creat prin această acţiune i-a impresionat pe bucureştenii strânşi pe peluza din faţa Teatrului Naţional. “Nu ai prea des ocazia să vezi Intercontinentalul în flăcări. Intervenţia lui Klas a fost foarte interesantă”, spune Ioana, o tânără pasionată de artă, după acest happening. 

Bucharest Biennale 5 (BB5), a debutat joi, şi se va desfăşura până pe 22 iulie. Tema aleasă de organizatorii acestei ediţii, "Tactici pentru aici si acum" aduce în faţa bucureştenilor pasionaţi de artă lucrările a 19 artişti autohtoni internaţionali expuse în nouă locaţii din Bucureşti.

Ca noutate, ediţia de anul acesta foloseşte pentru prima oară în scop cultural Casa Presei şi Institutul de Cercetări Politice, Curatorul BB5 este Anne Barlow, director executiv al Art in General, New York.

Bienala Internaţională de Artă Contemporană de la Bucureşti îşi propune să încurajeze creativitatea artistică, accesul publicului la cultură, propagarea artei,  şi dialogul intercultural. Bienala transformă Bucurestiul într-un câmp de actiune artistic şi îşi propune să spargă izolarea culturală, încurajând în acelaşi timp creativitatea.

Acest eveniment se desfăşoară la fiecare doi ani, punând capitala noastră pe axa marilor oraşe culturale precum Berlin, Tirana, Moscova, Veneţia, Sao Paulo, Istanbul, Londra, Montreal, New York sau Sidney. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite