VIDEO Începe cel mai mare show aviatic din România Două dintre cele mai faimoase formaţii de acrobaţie aeriană din lume, la - BIAS 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Weekendul acesta începe cu un eveniment unic în România. Cel mai mare show aerian din România – Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS 2012) , pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa–Aurel Vlaicu.

Celebrând 100 de ani de istorie aeronautică a Aeroportului Bucureşti Băneasa, spectacolul aviatic din acest an reuneşte, în premieră pentru Bucureşti, două dintre cele mai faimoase formaţii de acrobaţie aeriană din lume: Frecce Tricolori (Italia) şi Turkish Stars (Turcia).

Frecce Tricolori reprezintă Forţele Aeriene ale Italiei şi este cea mai mare formaţie de acrobaţii aeriene, evoluând cu 10 aeronave, la o viteză de aproape 900 de km/h. Piloţii care aspiră la calitatea de membru al prestigioasei Frecce Tricolori trebuie să aibă cel puţin 750 de ore de zbor pe un avion cu reacţie.

Turkish Stars face parte din Forţele Aeriene ale Turciei şi este unica formaţie din lume care evoluează cu 8 avioane de luptă supersonice. Trupa a obţinut statutul de escadrilă în 1993 şi este considerată cea mai tânără echipă supersonică de acrobaţii aeriene din lume.

Acrobaţii de la Turkish Stars sunt singurii piloţi din lume care folosesc opt avioane simultan 

Pe parcursul evenimentului vor evolua multe alte nume din elita acrobaţiei aeriene mondiale.

În cele două zile, Aeroportul Bucureşti Băneasa va găzdui prima expoziţie de aviaţie generală din România – General Aviation Exhibition, unde vor fi expuse diferite tipuri de aeronave, de la avioane ultrauşoare la business jet-uri.

Programul evenimentului include zboruri de agrement pentru public, demonstraţii de aeromodele, dar şi spectacole de muzică şi entertainment.

Italienii de la Frecce Tricolori sunt renumiţi pentru acurateţea acrobaţiilor lor

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti îşi propune ca Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition să devină un eveniment emblematic pentru România, aşezând Bucureştiul pe harta internaţională a evenimentelor din domeniul aviatic.

Intrarea publicului este liberă, la ediţia din acest an estimându-se o participare extrem de numeroasă a spectatorilor, de aproximativ 50.000 de persoane. Accesul se face prin Romaero. Locurile de parcare sunt strict limitate, recomandăm să utilizaţi mijloacele de transport în comun.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite