Experţii legişti: Bărbatul decedat ieri în zona lacului Plumbuita a murit din cauza glonţului tras în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii legişti au terminat expertiza necroscopică în cazul bărbatului împuşcat ieri, pe lacul Plumbuita după ce a fost somat verbal şi cu focuri de armă de poliţiştii care îl urmăreau.

Conform acestei expertise, bărbatul  a murit din cauza leziunilor produse de un glonţ ce i-a fost tras în cap, se arată în constatarea preliminară a medicilor legişti.

Într-un comunicat remis vineri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB), se mai precizează că la PTB a fost înregistrată, joi, cauza privind decesul lui R.D., în vârstă de 27 de ani. Acesta şi un alt bărbat, fiind suspectaţi de comiterea unei infracţiuni de furt calificat, erau urmăriţi de organele de poliţie, care, în aceste împrejurări, au folosit armamentul din dotare.

În acest caz, cercetarea la faţa locului a fost efectuată de un procuror criminalist de la PTB, însoţit de ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Serviciul Omoruri şi Serviciul Criminalistic, mai precizează sursa citată.

Poliţiştii au fost audiaţi

Astăzi au fost audiaţi şi agenţii de poliţie care au participat la urmărirea celor doi suspecţi, precum şi alte persoane care se aflau în zona respectivă la momentul în care bărbatul a fost împuşcat. Totodată, anchetatorii au ridicat armamentul din dotare de la trei agenţi de poliţie. În plus, potrivit procurorilor, au fost ridicate probe, în vederea stabilirii existenţei factorilor suplimentari ai tragerii.

"Având în vedere constatările preliminare ale autopsiei, urmează a fi dispuse expertize (balistică, fizico-chimică) cu privire la arma folosită, precum şi cu privire la existenţa factorilor suplimentari ai tragerii. La momentul actual, se efectuează audieri de martori în vederea stabilirii cu certitudine a circumstanţelor în care s-a produs decesul persoanei în cauză. De asemenea, se efectuează cercetări sub aspectul infracţiunii de furt pentru care au fost urmăriţi cei doi bărbaţi. Precizăm că persoana decedată a fost condamnată anterior pentru săvârşirea unor infracţiuni de tâlhărie şi furt, executând pedepse privative de libertate", se mai precizează în comunicat.

Bărbatul de 27 de ani s-a aruncat în lacul Plumbuita pentru a scăpa de poliţiştii care îl urmăreau.

Corpul bărbatului a fost scos din lac de scafandri, iar decesul a fost confirmat de echipajul SMURD sosit la faţa locului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite