Psihoza apei de la robinet: Tot mai mulţi bucureşteni se plâng de calitatea proastă a acesteia, directorul Apa Nova o bea zilnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marea majoritate a bucureștenilor preferă să bea apa plată îmbuteliată convinși fiind că apa care curge la robinet are suficient de multe impurități sau substanțe chimice încât să se ferească de ea.

Plecând de la această idee bine împământenită în mintea bucureștenilor, portalul Green Report a discutat cu directorul de producție al companiei Apa Nova, principalul furnizor de apă curentă din capitală, Adrian Stanciu, pentru a lămuri acest aspect. Acesta consider că locuitorii capitalei nu se expun la nici un risc consumând apa de la robinet și spune că această concepție este doar o psihoză indusă.

“Apa de la robinet, cel puțin în București, este foarte bună pentru băut, contrar psihozei create în jurul apei furnizate de la operator. Calitatea apei potabile în București este foarte ridicată. În România s-a creat o psihoza în ceea ce privește conținutul apei de la robinet, în special a clorului. Trebuie menționat că niciun operator de apă nu are interesul de a injecta în apă reactivi mai mult decât este necesar, întrucât aceștia au costuri ridicate. Reactivii cu care este tratată apa sunt dozați conform standardelor, dar niciodată nu se face exces, ar fi absurd”, a explicat Adrian Stanciu.

Acesta a mai precizat că el nu are nici o reținere să bea apă de la robinet fiind convins că ce curge pe țevine de apă din București nu poate pune în pericol sănătatea cuiva, menționând totuși că “tratarea apei este realizată în conformitate cu rigorile europene, calitatea acesteia este uneori straâs legată de starea instalației de apă a imobilelor.”

ApaNova Bucurtești, împreună cu Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București testează lunar apa de la robinetele bucureștenilor și, rareori se constată încălcări ale standardelor de calitate impuse de directivele europene. Din păcate, calitatea apei pe magistralele de distribuție nu este același lucru cu calitatea apei de la robinet și asta pentru că, cele mai multe țevi din infrastructura metropolitan sunt vechi de câteva decenii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite