Videanu îi răspunde lui Ponta: "Lipsa de cultură a premierului îl face să fie şi penibil şi ridicol"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu, i-a răspuns lui Victor Ponta, care îl acuză că, în timpul mandatului, a adunat datorii uriaşe pentru Capitală 

Potrivit primului-ministrului, Bucureştiul a ajuns într-un impas economic care i se datorează în totalitate lui Adriean Videanu. Ponta spune că Ministerul de Finanţe a găsit nereguli grave în gestionarea banilor pe timpul mandatului lui fostului edil. „Sunt datorii foarte mari şi deocamdată nu există bani pentru remedierea lor. Procurorii ar trebui să se uite pe aceste acte semnate de fostul primar‟, a declarat acesta.

„Talentatul domn Videanu a îndatorat Bucureştiul în aşa fel încât, în mod normal, dacă nu muncim împreună, Bucureştiul se închide la anul, ca să plătească creditele şi buzunarele largi ale lui Videanu, cel care ne dă lecţii pe la televizor‟, a continuat premierul.

Adriean Videanu îl contrazice pe primul-ministru, susţinând că datorită lui au fost posibile proiecte precum Pasajul Basarab sau Stadionul Naţional.

„Lipsa de cultură a domnului Victor Ponta îl face să fie şi penibil şi ridicol. Asta pentru că dacă ar citi, Victor Ponta ar afla că emisiunea de obligatiuni municipale este unul din principalele elemente de dezvoltare a unei comunităţi, utilizată pe scară largă de municipalităţi începând de la New York, Paris, Londra, Moscova, dar şi Bucureşti. Emisiunea de obligaţiuni făcută în timpul mandatului meu a făcut posibile proiecte pentru municipalitate, precum achiziţia a peste 1.000 de autobuze şi 200 de troleibuze, Pasajul Basarab, Stadionul Naţional. Înainte de a vorbi, pentru că, din păcate, Victor Ponta este prim-ministru, îi sugerez să citească şi să înveţe aspecte elementare ce ţin de cultura politică şi economică a oricărui politician‟, a declarat pentru Adevărul fostul edil al Municipiului Bucureşti.

Oprescu, chemat la Guvern

Actualul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost invitat de Victor Ponta la şedinţa de ieri a Guvernului, pentru discuţii privind începerea lucrărilor la Sala Polivalentă, datoriile Regiei Locale de Distribuţie a Energiei Termică (RADET) şi situaţia Metrorex.

Imediat după şedinţă, edilul a declarat că a cerut Guvernului cedarea terenului care reprezintă aproape toată suprafaţa complexului Lia Manoliu, în ceea ce priveşte revitalizarea complexului sportiv. De asemenea, primarul general a spus că s-a mai discutat şi despre consturirea noii Săli Polivalente a Capitalei. „Ne dorim Sala Polivalentă fără să mai pornim de la zero, cu mii de studii de fezabilitate. Acestea există deja şi le putem folosi‟, a explicat Oprescu.

Referitor la problema datoriilor RADET, primarul general a afirmat că a ajuns la un consens cu premierul şi Guvernul şi a dat asigurări că bucureştenii nu vor plăti mai mult pentru căldură la iarnă. Şi asta pentru că, potrivit acestuia, Electrocentrale Bucureşti (ECLEN) şi RADET vor fuziona, în interesul cetăţenilor. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite