Încep testele de limbi moderne pentru admiterea în liceele cu predare bilingvă. Vezi aici unde sunt centrele de examinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de clasa a VIII-a care vor să intre la liceele bilingve se mai pot înscrie astrăzi şi mâine la centrele desemnate de inspectorat. Testările încep pe 31 mai şi se încheie pe 2 iunie

Începe vara cu emoţii la dublu pentru elevii de clasa a VIII-a. Examenele de Evaluare Naţională bat la uşă, iar pregătirile pentru admiterea în liceu deja au început. Cei aproximativ 15.000 de elevi bucureşteni care termină şcoala generală se pot înscrie la proba de limbi moderne. Examenul este obligatoriu pentru cei care doresc să urmeze cursurile la liceele bucureştene cu predare bilingvă.

Ieri a fost prima zi de înscriere la teste, numărul total al elevilor care vor să meargă la licee bilingve va fi cunoscut mâine, când această acţiune va lua afârşit. „Pentru proba de engleză, doar la Liceul „Elena Cuza”, s-au înscris 200 de elevi până la ora 15.30”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct de la ISMB, Corinţa Crenguţ, preşedintele Comisiei de Admitere a Municipiului Bucureşti. Proba scrisă de limba engleză se va desfăşura pe 1 iunie, în toate centrele, la ora 8.30, iar cea orală va începe la ora 11.00.

Examenul de verificare a cunoştinţelor de limbi moderne va avea loc între 31 mai şi 2 iunie. Testarea va consta într-o probă scrisă, pentru care se acordă maxim 70 de puncte, din care 10 sunt din oficiu, şi proba orală, care are alocate 30 de puncte. Rezultatele se vor anunţa pe 5 iunie, iar contestaţiile se pot depune în aceeaşi zi. Notele finale se vor afişa pe 6 iunie.

Proba scrisă va avea exerciţii de gramatică şi vocabular, cu 60 de minute pentru rezolvare. Pentru proba orală, bileţelele cu subiecte pot conţine cerinţe de descriere a unei imagini, citirea unui text, precum şi patru întrebări. Pentru aceasta din urmă nu se admit contestaţii.

Nota obţinută la proba de verificare a cunoştinţelor de limba modernă nu va fi inclusă în calculul mediei de admitere la liceu. Elevii care optează pentru o clasă bilingvă trebuie să anexeze rezultatul, eliberat de unitatea unde au susţinut proba, la fişa de înscriere în liceu. Nota de admitere în liceu va fi media aritmetică între media generală din clasele V-VIII şi media de la Evaluarea Naţională.

Promoţia elevilor care termină clasa a VIII-a şi dau testele naţionale, în vederea înscrierii la liceu este de maxim 14.000 – 15.000 elevi, „depinde de câţi intră în examen, cei corigenţi intră în august. În afară de elevii bucureşteni, trebuie luaţi în calcul şi 2.700-3.000 elevi din jurul Capitalei sau din judeţele limitrofe, care se vor înscrie la unul din cele 110 licee bucureştene”, a declarat purtatorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu.

Calendarul Evaluării Naţionale

15 iunie 2012 – Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

18-20 iunie 2012 – Înscrierea la Evaluarea Naţională

25 iunie 2012 – Limba şi literatura română - probă scrisă

26 iunie 2012 – Limba şi literatura maternă - probă scrisă

27 iunie 2012 – Matematica - probă scrisă

29 iunie 2012 – Afişarea rezultatelor  

29 iunie 2012– Depunerea contestaţiilor 

30 iunie-1 iulie 2012– Rezolvarea contestaţiilor

2 iulie 2012– Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Centrele de susţinere a probei de limba engleză:

Colegiul Naţional „I. L. Caragiale”

Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”

Liceul Bilingv „George Coşbuc”

Colegiul Naţional „Spiru Haret”

Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu”

Colegiul Naţional „Elena Cuza”

Liceul Bilingv „Decebal”

Centrele pentru alte limbi moderne:

Germană: Colegiul Naţional „I. L. Caragiale” – 2 iunie

Franceză: Şcoala Centrală – 31 mai, 1 iunie

Spaniolă: Liceul Bilingv „Miguel Cervantes” – 31 mai

Italiană – Liceul Teoretic „Ion Neculce”; Liceul Teoretic „Dante Aligheri” – 31 mai

Portugheză: Liceul Teoretic „Eugen Lovinescu” – 31 mai

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite