Marea Adunare Naţională reînvie: un stadion, 1.200 de autocare şi 74.000 de participanţi pentru doar jumătate din candidaţii USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi are loc cel mai mare miting politic din istoria postdecembristă a României. Evenimentul la care sunt aşteptaţi aproximativ 74.000 de simpatizanţi USL va începe la ora 18.00 şi va dura aproximativ două ore, potrivit organizatorilor.

Sub coordonarea directă a social-democratului Liviu Dragnea şi a liberalului Relu Fenechiu, la ora prânzului, lucrările organizatorice pentru  evenimentul de lansare a candidaţilor USL la alegerile parlamentare erau în plină desfăşurare pe Arena Naţională. Gazonul a fost placat în totalitate, în mijlocul arenei fiind montată o scenă de aproximativ 400 de metri pătraţi.

Scena are circa doi metri înălţime şi este acoperită integral de o copertină de culoare albă, pe care sunt inscripţionate sigla USL şi sologanul "2012 Anul Victoriei", scris atât cu roşu, cât şi cu albastru.

USL aşteaptă 74.000 de usuţinători la lansarea candidaţilor în cursa pentru fotoliul de parlamentar

CLICK aici pentru a accesa fotogaleria

Aproximativ 150 de persoane roiesc neîncetat pe gazonul arenei cărând garduri, montând scena, trăgând cabluri sau aşezând pe fiecare scaun un pliant cu sigla USL şi decorând marginile scaunelor cu culorile tricolorului.

Pentru mitingul electoral de astăzi, organizatorii au pus la dispoziţia celor peste 45.000 de simpatizanţi din provincie aproximativ 1200 de autocare ce vor ajunge în Bucureşti până la ora începerii festivităţii. 

Fiecare filială judeţeană a trimis la Bucureşti un număr impresionant de membri, îmbarcaţi în autobuze, trenuri sau maşini personale. Filiala Arad a trimis aproximativ 800 de USL-işti, marţi noapte, cu mai multe autocare spre Bucureşti, din faţa sediului judeţean.

Miting cu orice preţ, astăzi

Deşi listele cu candidaţi ale PSD-ului au definitivat abia ieri, iar liberalii nu au avut timp nici măcar să îşi valideze listele, oficialii alianţei politice au decis să îşi lanseze astăzi candidaţii în faţa celor 74.000 de simpatizanţi. Astfel, astăzi vor fi lansaţi doar jumătate din candidaţii aruncaţi în lupta pentru un scaun în Parlament de pe 9 decembrie. Pentru a eclipsa pe cât posibil congresul celor din PDL, care au adus la Bucureşti, cu ocazia Congresului Popularilor Europeni, nume grele ale politicii liberale europene precum preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, preşedintele PPE, Wilfried Martens, cancelarul german Angela Merkel sau preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, consiliul USl nu a vrut să amâne acest eveniment.

Până în acest moment, 17 din cei 21 de membri ai actualului Guvern şi-au exprimat dorinţa de a candida pentru un nou mandat de parlamentar, alături de apropiaţi ai liderului PNL, Crin Antonescu. 

Circulaţie deviată

Jandarmeria Capitalei asigură măsurile de ordine publică şi siguranţa participanţilor în zona de desfăşurare a adunării publice, precum şi pe traseele de deplasare care converg către locul respectiv.

"Pentru evitarea blocării traficului rutier şi a desfăşurării în condiţii optime a activităţilor cotidiene a bucureştenilor, echipaje ale Jandarmeriei Capitalei şi ale Poliţiei Rutiere vor însoţi mijloacele de transport cu participanţii din provincie, de la punctele de intrare în Bucureşti către locul de desfăşurare a manifestării publice", explică sursa citată.

USL a adus la mitingul de pe Arena Naţională 74.000 de susţinători

CLICK aici sau pe fotografii pentru a accesa fotogaleria

Miercuri, autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele care circulă în zona Arenei Naţionale au trasee modificate, din cauza restricţiilor de trafic pe străzile Pierre de Coubertin, Basarabia, Vatra Luminoasă şi Maior Coravu, pentru mitingul de lansare a candidaţilor USL.

Pentru organizarea şi desfăşurarea evenimentului, de la ora 11.00 a fost închisă total circulaţia rutieră pe Bulevardul Pierre de Coubertin şi pe străzile Vatra Luminoasă şi Maior Coravu.

De asemenea, începând de la ora 18.30, nu se va circula pe Bulevardul Basarabia, între Piaţa Hurmuzachi şi Bulevardul Chişinău, potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti a anunţat că autobuzele şi troleibuzele care circulă în zona Arenei Naţionale vor avea trasee modificate în perioada restricţiilor de trafic. Astfel, troleibuzele liniilor 86, 90 şi autobuzele liniei 104 vor merge pe trasee modificate începând cu ora 11.00, iar de la ora 18.30 vor fi modificate şi traseele liniilor de tramvai 40 şi 56.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite