Reprezentanţii Metrorex şi ai constructorilor, chemaţi luni la ITM în cazul conductei de gaz sparte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajatorii care făceau lucrări în zona Romancierilor, unde o conductă de gaz a fost spartă, au fost convocaţi, luni, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, aceştia urmând să prezinte documente solicitate de inspectori, a declarat, sâmbătă, şeful ITM, Constantin Bujor.

Inspectorul general de la ITM Bucureşti, Constantin Bujor, a spus că angajatorii urmează să prezinte documente şi să dea declaraţii. Printre cei convocaţi de inspectorii de muncă se află reprezentanţii Metrorex, Astaldi şi AB Construct.

Constantin Bujor a mai spus că Inspectoratul Teritorial de Muncă a demarat cercetarea la faţa locului, inspectorii urmând să ia declaraţii şi să solicite documente pentru a stabili dacă persoanele care lucrau acolo au fost instruite şi dacă aveau echipament de protecţie.

Şeful ITM Bucureşti a precizat că, din primele verificări, se pare că aceste lucruri ar fi fost respectate, întrucât muncitorul care manevra utilajul cu care a fost spartă conducta a decuplat imediat firele de la bateria utilajului şi împreună cu alţi colegi s-au îndepărtat de zona respectivă.

Acesta a mai afirmat că, iniţial, a fost raportată şi o persoană rănită uşor, iar dacă acest lucru va fi confirmat, cercetarea privind acest aspect va fi făcută de către angajator, potrivit legii.

Un incendiu a izbucnit vineri seară, în Drumul Taberei, staţia Romancierilor, după ce o conductă de gaz a fost avariată în zona în care se executau lucrări la metrou.

Firma de construcţii care execută lucrări pe tronsonul de metrou Pantelimon-Drumul Taberei a apelat serviciile de intervenţie. Alimentarea cu gaz în zonă a fost întreruptă, însă pe conductă a rămas gaz. În timp ce era supravegheată zona, s-a aprins o flacără înaltă de zeci de metri.

Responsabilul tehnic de lucrările la metroul din Drumul Taberei, Ioan Ursu, a declarat pentru MEDIAFAX că avaria care a dus la izbucnirea unui incendiu s-a produs după ce un utilaj a dislocat racordul unei conducte de gaze, lucrările fiind executate de firma Verta-Tel, care avea toate avizele necesare.

Ioan Ursu a precizat că a fost vorba despre o eroare a mecanicului care executa lucrări la faţa locului cu un utilaj şi care a dislocat un racord la o conductă de gaze.

Ursu a precizat că în zonă lucrau angajaţi ai companiei Verta-Tel, specializată în lucrări în vecinătatea reţelelor de utilităţi, inclusiv a celei de gaze. El a mai declarat că "nu se face nicio lucrare" fără avizul din partea Distrigaz şi că cei care executau lucrările au procedat corect după ce au constatat avaria, anunţând imediat Distrigaz şi serviciile de intervenţie.

Conform lui Ursu, aceeaşi firmă, Verta-Tel, va suporta cheltuielile pentru repararea conductei.

Distrigaz informează că, în urma sistării alimentării cu gaze naturale în zona respectivă, au fost afectaţi aproximativ 1.200 de clienţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite