Capitala ar putea fi o destinaţie pentru turiştii străni, cred majoritatea bucureştenilor care au ieşit afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţii dintre locuitorii Capitalei care au călătorit în alte ţări consideră că Bucureştiul ar putea deveni o destinaţie turistică pentru străini, potrivit unui sondaj realizat de compania Public Affairs la comanda municipalităţii.

Astfel, potrivit cercetării, aprozimativ două treimi dintre bucureşteni au călătorit în străinătate, ponderea urcând la trei pătrimi în cazul celor sub 35 de ani. 69 la sută dintre aceste persoane consideră că Bucureştiul ar putea deveni o destinaţie pentru turiştii străini.

„Unul dintre reperele ce poate constitui baza construcţiei identităţii Bucureştiului pare a fi Centrul vechi al oraşului, amintit de majoritatea participanţilor la focus grupuri drept un punct important pe harta Bucureştiului, fie într-o notă mai sentimentală, fie într-o notă mai pragmatică, ca destinaţie obligatorie, pentru turiştii străini”, se arată în studiu. O altă destinaţie turistică şi punct de reper pentru Bucureşti este reprezentată de parcurile oraşului, considerate de către o parte semnificativă a celor intervievaţi ca făcând parte din sprecificul capitalei.

Studiul „Bucureşti – o perspectivă sociologică” a constat într-o anchetă sociologică pe un eşantion reprezentativ prin care au fost culese date sociale de tip cantitativ şi calitativ. Componenta de cercetare cantitativă a fost realizată pe un eşantion de 1.112 persoane adulte, reprezentativ pentru populaţia dultă, neinstituţionalizată, cu domiciliul stabil în Bucureşti. Interviurile au fost realizate în perioada 14-31 octombrie.
 

Citeşte şi :

STUDIU Un sfert dintre locuitorii Capitalei s-au stabilit aici pentru un job bun şi bani mai mulţi

Principala diferenţă dintre bucureşteni şi locuitorii altor regiuni din ţară: sunt agitaţi, nervoşi, mereu pe fugă, arţăgoşi

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite