Sorin Oprescu s-a supărat pe RATB. Edilul a cerut o anchetă în cazul accidentelor de tramvaie din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu , a solicitat conducerii RATB să ia măsuri pentru creşterea nivelul de responsabilizare a conducătorilor vehiculelor Regiei, după "al doilea incident major petrecut într-o perioadă relativ scurtă de timp, care se pare că are ca principală cauză eroarea umană".

În solicitarea trimistă Regiei de Transport Public edilul sublinia faptul că acest gen de accidente s-au înmulţit.  "Având în vedere că este al doilea incident major petrecut într-o perioadă relativ scurtă de timp, care se pare că are ca principală cauză eroarea umană, solicit conducerii RATB prezentarea unui plan de măsuri suplimentare, privind instruirea şi verificarea personalului de bord, corelat cu verificări în traseu, efectuate de către serviciile de specialitate ale RATB.

Mai mult decât atât, datorită faptului că municipalitatea a făcut eforturi considerabile pentru modernizarea infrastructurii de transport pe şine, cu efecte benefice în ceea ce priveşte creşterea gradului de confort şi a siguranţei călătorilor, solicităm în mod expres conducerii RATB să ia măsurile ce se impun pentru creşterea nivelul de responsabilizare a conducătorilor de vehicule de transport în comun".

De asemenea, Oprescu a cerut conducerii Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) prezentarea de urgenţă a unui raport privind rezultatele preliminare ale anchetei interne referitoare la accidentul petrecut miercuri în sectorul 5, în care au fost implicate două tramvaie.

Primarul general a mai cerut conducerii RATB un raport referitor la respectarea normelor de reparaţii şi întreţinere a tramvaielor implicate în accident.

Şeful Direcţiei Rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), Lucian Diniţă, declarase anterior că "există o problemă" la nivelul transportului public, care va fi discutată cu conducerea RATB. "E o problemă pe care o s-o discutăm şi cu conducerea RATB, (...) despre ceea ce înseamnă prevenţie în transportul public de persoane", a spus Diniţă.

Un tramvai al liniei 41 care se retrăgea la depoul Alexandria a intrat în coliziune, miercuri, în jurul orei 12.30, cu unul al liniei 32 care mergea spre Piaţa Unirii, cauza urmând a fi stabilită, a declarat purtătorul de cuvânt al RATB, Brânduşa Raeceanu.

"Accidentul a avut loc la intersecţia Calea Rahovei cu strada Sebastian, un tramvai al liniei 41 care se retrăgea la depoul Alexandria intrând în coliziune cu un alt tramvai al liniei 32 care mergea spre Piaţa Unirii", a declarat aceasta.

Optsprezece persoane au fost rănite în urma accidentului. Acestea au policontuzii şi traumatisme şi fiind transportate la spitalele Floreasca, Universitar, Bagdasar, Elias, Universitar şi Grigore Alexandrescu, după investigaţii urmând să se stabilească dacă vor fi internate, a declarat coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa.

Opriţa a mai spus că cinci dintre victime au leziuni mai grave, în sensul că este posibil să aibă fracturi, nefiind însă vorba despre afectarea funcţiilor vitale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite