Bucureşti, printre cele mai ieftine oraşe din UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un străin sosit în vacanţă, în Bucureşti, cheltuieşte, în medie, pe zi, 28,3 dolari, potrivit unui studiu efectuat de Price of Travel privind bugetul estimat pentru a călători în principalele oraşe din Europa. Din acest punct de vedere, Capitala se clasează pe locul trei în topul celor mai ieftine oraşe europene, după Sofia (Bulgaria) şi Cracovia (Polonia).

Analiza pieţei turistice realizată de Price of Travel arată că un turist străin cheltuieşte cel puţin 31,87 de lei pe noapte la un hostel bucureştean. Totodată, pentru transportul zilnic, vizitatorul va plăti 2,6 lei, în condiţiile în care o călătorie cu mijloacele RATB costă 1,3 lei, iar cu metroul - 1,5 lei.  Împreună, micul dejun, prânzul şi cina însumează 39,6 lei, potrivit aceluiaşi studiu, iar băutura şi distracţia mai adaugă 7,5 lei la costurile unei zile petrecute în Capitala României. La finalul zilei, după ce a vizitat şi un muzeu cu 9 lei, turistul străin a cheltuit aproximativ 91 de lei, respectiv puţin peste 28 de dolari.

Estimare ireală

„Un turist străin cheltuieşte în Bucureşti mult mai mult de 28 de dolari pe zi. Cel mai mic preţ la care mă gândesc ar fi de 30-40 de euro pe zi, cu cazare la un hostel ieftin. Pentru 60-70 de euro, turistul va avea şi mese bune la un hotel de trei stele, dar şi un tur al oraşului. Iar dacă cineva doreşte să stea în condiţii foarte bune şi să beneficieze de servicii turistice de excepţie, atunci va trebui să plătească în jur de 150 de euro. Cifrele din acest studiu sunt preţuri de dumping, care induc în eroare un turist obişnuit", a declarat, pentru „Adevărul de Seară", consultantul în turism Traian Bădulescu. Autorii raportului precizează că sumele sunt estimate pe baza celor mai ieftine produse şi servicii disponibile în fiecare oraş analizat. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite