Linia turistică „Bucharest City Tour” i-a adus RATB-ului 5.664 lei pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Linia turistică „Bucharest City Tour”, lansată în acest an pe 28 iulie, i-a adus până acum Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) încasări de 628.710 de lei, potrivit datelor transmise ziarului Adevărul.

Numărul turiştilor care au călătorit până în prezent cu autobuzele Bucharest City Tour este de 26.541, dintre care 24.220 de adulţi şi 2.321 copii cu vârste între 7 şi 14 ani. Copiii cu vârste sub şapte ani nu plătesc bilet astfel încât numărul acestora nu a fost înregistrat. Iniţial, Regia estima pentru primele trei luni de funcţionare ale liniei un număr de aproximativ 80.000 de călători.

Autobuzele au fost închiriate pentru trei luni de la Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa. Regia nu a decis încă dacă autobuzele turistice vor continua să circule şi în lunile următoare. Preţul unui bilet pentru această linie este de 25 lei pentru adulţi şi de 10 lei pentru copiii cu vârste între 7 şi 14 ani. Cardul de călătorie este valabil 24 de ore de la prima validare şi se poate procura din autobuzele turistice.

Proiectul „Bucharest City Tour” este derulat de regie împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Linia turistică este deservită de patru autobuze speciale, supraetajate, cu o capacitate de 77 locuri, care circulă pe traseul Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şos. Kiseleff şi Piaţa Presei. Linia funcţionează între orele 10.00 şi 22.00, intervalul de succedare între vehicule fiind de 15 minute. Traseul are o lungime de 15,4 kilometri, 14 staţii şi este parcurs în aproximativ 50 de minute. Obiectivele turistice aflate de-a lungul traseului sunt: Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biserica Creţulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colţea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional, Muzeul Literaturii şi Academia de Studii Economice.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite