FOTOGALERIE Iluminat inedit de Sărbători: peste 2,5 milioane de beculeţe eco vor împodobi Capitala. Pe mai multe clădiri istorice vor fi proiectate holograme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştiul va fi iluminat festiv de sărbători, începând cu data de 4 decembrie, cu peste 2,5 milioane de beculeţe ecologice, în continuarea campaniei eco lansate de Primăria Capitalei, a anunţat joi municipalitatea,  printr-un comunicat. 

“Primăria Capitalei, cu ajutorul Luxten care oferă gratuit sistemele de iluminat, va crea pentru bucureşteni şi nu numai, o atmosferă feerică, cu ajutorul a milioane de beculeţe care vor împodobi străzile şi bulevardele Bucureştiului. La fel ca în marile capitale europene, Bucureştiul va fi decorat exclusiv cu beculeţe de tip LED, care, deşi mai spectaculoase decât cele clasice, consumă de zece ori ori mai puţin”, se spune în comunicat. Numărul mai exact de beculeţe este de 2.607.832.



Click pe fotogalerie pentru a vedea cum a fost iluminată Capitala de Sărbători, în anii trecuţi

Pe lângă milioanele de beculeţe, Primăria Capitalei, cu ajutorul specialiştilor şi tehnologiei Luxten, a pregătit în acest an un element-surpriză. În premieră, mai multe clădiri emblematice din Bucureşti vor fi “împodobite” de holograme cu tematica sărbătorilor de iarnă. Astfel, bucureştenii se vor putea bucura de aspectul inedit pe care îl vor îmbrăca Academia de Studii Economice, sediul vechi al Primăriei Capitalei din bulevardul Regina Elisabeta, Cercul Militar Naţional, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”, dar şi locuri reprezentative precum Piaţa Roma, situată la intrarea în Centrul Istoric.



FOTO: Clădiri istorice din Capitală vor fi „împodobite" cu holograme

Potrivit Primăriei Capitalei, proiecţiile de tip hologramă au costuri mult mai reduse comparativ cu sistemul clasic de iluminat ornamental şi au marele avantaj că nu necesită intervenţii pe suprafeţele clădirilor, reprezentând una dintre puţinele practici de iluminat agreate pentru clădirile cu valoare istorică. Proiecţiile reprezintă singura soluţie prin care se evită intervenţiile de montare a instalaţiilor, uneori agresive, la nivelul faţadei construcţiilor.

Traseele iluminate festiv vor avea o lungime de 21,3 kilometri. Acestea sunt: Podul Mihai Vodă (Piaţa Naţiunile Unite), Piaţa Operei, Piaţa Constituţiei, intrările în Centrul Istoric dinspre bd.  I. C. Brătianu, Piaţa George Enescu, bd. Tineretului, şos Bucureşti-Ploieşti, Calea Dorobanţi, Piaţa Presei Libere, Piaţa Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, bd. Kiseleff, bd. Constantin Prezan, bd. Aviatorilor, Calea Victoriei, Piaţa Victoriei, bd. Dacia, bd. Regina Elisabeta, bd. Lascăr Catargiu, Piaţa Romană, Piaţa Universităţii, bd. Unirii, Piaţa Unirii, bd. Magheru. bd. Bălcescu, bd. I. C. Brătianu.

Majoritatea locuitorilor Capitalei care au călătorit în străinătate cred că Bucureştiul ar putea deveni o destinaţie pentru turiştii străni
image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite