Tudor Gheorghe, pe scena Sălii Palatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscutul cântăreţ şi actor român concertează miercuri, 26 octombrie, de la ora 19.00, la Bucureşti.  Spectacolul "Vremea Nemâniei" este un elogiu adus femeii şi frumuseţii feminine, pe versurile lui Grigore Vieru.

Născut la 1 august 1945, în comuna Podari, judeţul Dolj, Tudor Gheorghe şi-a început cariera actorirească la Craiova în 1966, iar pe cea muzicală trei ani mai târziu, în 1969, când a susţinut primul său recital, intitulat „Menestrel la curţile dorului“, cu poezii de Lucian Blaga, Tudor Arghezi şi Ion Barbu.

Interzis de comunişti, adulat după Revoluţie

În timpul regimului comunist, Tudor Gheorghe a întâmpinat numeroase oprelişti din partea autorităţilor, întrucât tatăl său fusese arestat ca legionar şi deţinut politic la Aiud. Chiar i-a fost interzis să concerteze, din 1979, imediat după premiera spectacolului „Pe-un franc poet“, pe versuri de Ion Luca Caragiale. Interdicţia a durat un deceniu, până după Revoluţia din 1989, după care Tudor Gheorghe a revenit în forţă.

 „Vremea Nemâniei“, premiera în satul lui Grigore Vieru

„Vremea Nemâniei“, spectacolul din această seară, este un elogiu adus frumuseţii feminine cu ajutorul unor poeme scrise de Grigore Vieru, motiv pentru care premiera sa a avut loc, la 4 octombrie, la Pererâta - satul natal al poetului, în Republica Moldova. Show-ul a fost prezentat, ulterior, pentru românii de peste Prut, şi la Bălţi (5 octombrie), Chişinău (7 octombrie) şi Cahul (8 octombrie).

De asemenea, Tudor Gheorghe a susţinut spectacolul „Vremea Nemâniei“ şi la Braşov (10 octombrie) şi Cluj-Napoca (11 octombrie).
Tudor Gheorghe va fi acompaniat pe scenă de Orchestra Arkadia din Chişinău, care va cânta sub bagheta dirijorului Marius Hristescu.

Bilete se mai pot achiziţiona, astăzi, doar de la casa de bilete a Sălii Palatului şi costă la categoria 1 - 140 de lei, la categoria 2 - 100 de lei, iar la categoria 3 - 70 de lei. Pentru categoriile VIP şi 4, s-au vândut deja toate biletele.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite