Cartofi 100% româneşti în hipermarketurile din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre rafturile pline de produse de import la suprapreţ, în curând bucureştenii vor găsi în centrele comerciale Carrefour cartofi sănătoşi, naturali şi gustoşi, cultivaţi în România, în Ţinutul Secuiesc, la un preţ avantajos.

Producătorul, Agricom-M, asigură că sunt cei mai buni de pe piaţa, atât datorită tehnologiei avansate în care au investit pentru acest proiect, cât şi a pasiunii pentru agricultură şi a interesului pentru calitate.

Aceştia susţin că produsul este în întregime românesc, are un gust deosebit de bun, este sănătos şi natural. Cartofii nu sunt supuşi niciunui fel de tratament chimic după recoltă, iar în timpul cultivării sunt folosite cele mai bune îngrăşăminte naturale şi cât mai puţine pesticide. Cultivatorii aleg cu grijă soiurile sănatoase cu calităţi gustative deosebite şi le adaptează destinaţiei de consum. Astfel, pe rafturi vom găsi trei sortimente de cartofi, care uşurează gătitul: pentru prajit, pentru salată sau pentru piure/copt/supă.

Cartofii care nu încolţesc

Pentru a nu ajunge deterioraţi la consumatori, agricultorii realizează un control strict şi frecvent al întreţinerii culturii. De asemenea, ei folosesc condiţii optime pentru recoltare, sortare, depozitare, spălare şi ambalare. Spălarea cartofului după recoltă este benefică pentru eliminarea urmelor de toxine, însă încurajează încolţirea. Aceşti cartofi româneşti, deşi sunt spălaţi, sunt păstraţi în condiţii optime de atmosferă controlată şi ventilaţie mecanică, ce împiedică încolţirea chiar şi după ce ajung în casele oamenilor.

Ieftin, dar natural şi gustos

„Preţul cartofilor este cel mai mic de pe piaţă pentru un nivel dat de calitatea înaltă a produsului“, a declarat Vlad Ardeleanu, directorul comercial Carrefour România. La menţinerea unui preţ accesibil contribuie şi eliminarea intermediarilor dintre producător şi lanţul de hipermarketuri.
Reprezentanţii Carrefour au afirmat că intenţionează să importe din ce în ce mai puţin şi să le ofere clienţilor produse naturale, româneşti, de calitate ireproşabilă, la un preţ corect. Ei consideră că în acest mod vor contribui la dezvoltarea agriculturii autohtone şi vor reuşi să le asigure partenerilor agricultori pieţe de desfacere mai extinse. Succesul acestui parteneriat va ridica standardele de calitate practicate în ţara noastră.


Cultivaţi pe bani europeni

Datorita acestui proiect, Agrico-M a izbutit să acceseze fonduri europene şi a folosit banii pentru a cumpăra utilaje de înaltă tehnologie şi materiale de calitate pentru o cultură fără cusur a cartofilor. Această reuşită este benefică pentru România, în contextul în care ţara noastră este codaşă la accesarea fondurilor structurale: de circa 11% în anul 2011.

Specialiştii îndeamnă marile magazine comerciale să se aprovizioneze pe cât posibil din culturile autohtone. Astfel, agricultura va fi încurajată, iar puterea de cumpărare a românilor va creşte semnificativ.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite