Bucureştenii fac propuneri pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subiectul privind câinii maidanezi a continuat şi azi să genereze multe comentarii pe site-ul www.bucureşti.adevarul.ro. Întrebaţi dacă a meritat cheltuirea a zece milioane de euro în opt ani pentru eutanasierea maidanezilor din Bucureşti, cititorii au dat răspunsuri contradictorii, iar unii dintre ei au făcut şi propuneri pentru rezolvarea problemei.



zozo afirmă că nu ştie dacă a meritat cheltuirea acestor bani, dar spune că el nu este de acord cu o astfel de soluţie şi se întreabă cât din această sumă chiar a fost cheltuită pentru euthanasieri şi „câţi au fost băgaţi prin buzunare, de băieţii deştepţi, folosindu-se acest paravan?”. Zyz îl aprobă şi scrie că “banii s-au scurs în buzunarele potrivite”, adăugând că atunci când se discută care dinstre cele două soluţii este mai bună nu se iau în calcul “banii aruncaţi pe adăposturi pentru câini sterilizaţi”. Rabie afirmă că “se merită pentru buzunarele unora” şi întreabă dacă cei care se opun euthanasierii ar mai avea aceeaşi poziţie în cazul în care ar avea un copil muşcat de câinii vagabonzi.

Badger, care spune despre el că este posesor şi crescător de câini de peste 20 de ani şi că are acum patru câini în grijă, propune ca pentru fiecare câine fără stăpân adus la euthanasiat să fie oferiţi câte 100 de lei ceea ce, consideră el, ar face ca în mai puţin de o lună să dispară toţi câinii de pe străzi, adăugând că „sterilizarea nu funcţionează şi nu elimină exemplarele agresive”. Lui Răzvan suma i se pare mult prea mare şi crede că zece lei ar fi suficienţi. Un alt cititor nu este de acord nici cu cele zece milioane cheltuite în opt ani pentru eutanasiere, dar nici cu ideea ca în următorii patru ani să fie date 20 de milioane de euro pentru înteţinerea câinilor în adăposturi „pe socoteala contribuabilului”, în plus fiind susţinute „şi o puzderie de ONG-uri care din asta trăiesc”.

Zuzu propune ca maidanezii să fie sterilizaţi gratuit de ONG-uri, iar primăriile să deconteze bani la sfârşitul anului „în funcţie de scăderea anuală a numărului câinilor de pe străzi (trebuie găsit un criteriu de performanţă...)”. Altfel, mai adaugă el, ONG-urile nu au niciun interes pentru că „rămân fără obiect de activitate”. Chirita se declară categoric împotriva euthanasierii câinilor maidanezi, dar afirmă că sterilizarea nu este suficientă, fiind necesară şi o lege “prin care toţi posesorii de câini să fie obligaţi să le pună în ureche cip cu date de identitate şi, de asemenea, să fie obligaţi să îşi sterilizeze patrupedele, cu anumite excepţii, caz în care vor fi atent supravegheaţi”.

Un anume “x” afirmă că maidanezii “sunt o problemă, dar incomparabil mai mică decât problemele cu "semenii" şi mizeriile făcute de aceştia”. „Românii sunt făcuţi ţigani în toată Europa din cauza omului român şi nu a câinilor din România. Putem noi omorî în RO tot ce mişcă înafară de oameni, şi tot ţigani rămân românii. Ana nici nu crede că a fost omorât verun câine. „Numai oameni, din când în când. Cei muşcaţi nu se pun, nu-i aşa? Ca să nu mai zic de copiii speriaţi de câini... Te-ai uitat vreodată în ochii unui astfel de copil? Dar dacă ar fi al tau?”, mai spune ea.

Citiţi AICI despre dezbaterea generată de proiectul de lege

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite