Copilul rănit grav în accidentul din Tulcea este operat la Spitalul Bagdasar-Arseni. Starea celorlalţi răniţi rămâne critică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copilul grav rănit în accidentul din Tulcea, internat în Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni, este operat, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Florian Bica.

"Copilul este în sala de operaţie chirurgie generală, i-a fost scoasă splina şi i se coase ficatul", a spus medicul Florian Bica. Copilul are şi un traumatism cranio-cerebral grav, pentru care medicii ar putea interveni, a precizat Bica.

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa în accidentul petrecut, joi seară, pe DN 22, în dreptul localităţii tulcene Cataloi, iar opt au fost rănite. Patru dintre răniţi, un copil de cinci ani, o femeie cu fractură cervicală C6 şi C7, precum şi bărbaţi, în comă, intubaţi, au fost aduşi, vineri dimineaţă, cu două elicoptere la spitale din Bucureşti
La Spitalul Bagdasar-Arseni au fost duşi copilul de cinci ani şi femeia, iar cei doi bărbaţi sunt internaţi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB).

Femeia rănită în accident, care are fractură cervicală, şi copilul de cinci ani, aflat în stare foarte gravă, sunt internaţi la Spitalul Bagdasar-Arseni. Copilul a suferit traumatisme cranian şi toracic, iar femeia are fractură cervicală, medicii urmând să stabilească, în urma investigaţiilor, dacă a suferit şi alte traumatisme.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Leo Grecescu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că cei doi bărbaţi, unul în vârstă de 31 de ani şi celălalt de 20 de ani, sunt internaţi la Secţia de Terapie Intensivă, starea lor fiind gravă.

Tânărul de 20 de ani are traumatisme cranio-cerebal, toracic şi abdominal, fracturi deschise şi este instabil hemodinamic în acest moment, a precizat doctorul Leo Grecescu.

Celălalt bărbat este intubat şi ventilat mecanic, dar este stabil hemodinamic.
"Are traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic şi abdominal, este intubat şi ventilat. Este în stare gravă, dar stabil hemodinamic în acest moment", a precizat purtătorul de cuvânt al SUUB.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite