Parcarea navetiştilor, întârziată din cauza sistemelor de plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amenajarea celor 700 de locuri de parcare din Militari a fost decalată cu aproximativ o lună, pentru că nu au ajuns barierele. Parcarea este situată la ieşirea de pe Bulevardul Iuliu Maniu, una dintre cele mai aglomerate artere din Capitală, iar inaugurarea acesteia a fost amânată pentru începutul lunii septembrie.

Lucrările la parcarea de pe locul fostei autogări Militari au început în urmă cu aproximativ două luni şi ar fi trebuit ca până în prezent să fie dată în folosinţă locuitorilor din zonă, şoferilor de pe microbuze, care au staţia în acea zonă, sau navetiştilor. Parcarea ar fi şi prima din Bucureşti destinată persoanelor care vin zilnic cu maşinile personale la muncă, din comunele din apropierea oraşului.

Până acum, şoferii care vin spre serviciu din localităţi precum Chiajna sau Ciorogârla erau nevoiţi să-şi parcheze maşinile chiar pe bulevard sau pe străduţe, ocupând locurile riveranilor. Ei sunt şi cei care aşteaptă cu nerăbdare accesul în parcare. „Voi parca acolo, chiar dacă plătim, pentru că va sta maşina în siguranţă. O ţin pe marginea bulevardului, când nu erau stâlpi o mai băgam şi pe trotuar“, a spus un şofer care zilnic îşi lasă maşina pe Iuliu Maniu.

Trebuie instalat sistemul de plată
Întârzierile au fost cauzate de lipsa sistemului de plată, cel pentru cartele, care va fi amplasat la intrare.

„Aşteptăm să ajungă acel sistem pentru cartele şi sperăm ca la începutul lunii septembrie să fie deja dată în folosinţă. Oamenii aşteaptă, iar din câte am înţeles sunt şi câteva cereri de abonamente. Locurile se distribuie în ordinea solicitărilor“, a declarat Mirela Buzărin, purtător de cuvânt la Primăria Sectorului 6.
„Intersecţia este mai mereu blocată din cauza numărului mare de maşini care intră în Bucureşti de pe Autostrada A1 şi a autoturismelor parcate la voia întâmplării. Sunt convins că venim în întâmpinarea multor şoferi care vor prefera să îşi lase maşinile în siguranţă în această parcare şi să se deplaseze prin Bucureşti cu metroul sau cu RATB-ul“, a declarat, la începutul lucrărilor, primarul Cristian Poteraş.

Abonamentul lunar, 100 de lei
Astfel, un număr de 300 de locuri vor fi închiriate pe bază de abonament, la tarifele stabilite de Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi practicate în toată Capitala, restul de aproape 400 urmând să fie închiriate cu ora. Sumele încasate vor intra la bugetul local şi vor fi folosite pentru construirea altor parcări. Abonamentul lunar costă 100 de lei, pentru 24 de ore şoferul trebuie să plătească 10 lei, pentru 12 ore suma este de 5 lei, iar pe oră se taxează cu 1,5 lei.

Parcarea pentru navetişti, din sectorul 6, se construieşte pe aproximativ 17.000 de metri pătraţi şi se află în apropiere de staţia de metrou Păcii şi staţiile liniilor RATB 61, 62, 136, 137, 178, 236, 421 şi 458.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite