Bucureşti: Ceasurile stradale din aur, vandalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă a fost instalat în buricul târgului, în Piaţa Universităţii, „artiştii urbani” nu s-au jenat să-i aplice câte un desen pe fiecare dintre cele patru laturi de la baza orologiului.

Astfel, elegantele ceasuri construite după tiparul orologiilor englezeşti au căpătat nuanţe autohtone.

S-a comandat soluţie anti-graffiti

Reprezentanţii Administraţei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), instituţia care a comandat achiziţia ceasurilor, consideră gestul „regretabil” şi fac apel la spiritul civic al bucureştenilor.

„Din păcate, ALPAB nu are posibilitatea să prevină astfel de incidente, motiv pentru care apelăm la spiritul civil al locuitorilor Bucureştiului, al organele abilitate să prevină aceste evenimente ”, ne-a  declarat Carmen Chicu, purtătoarea de cuvânt a instituţie.

Cât despre repararea pagubelor, firma Soluţii Urbane, cea care a adus şi montat ceasurile, se va ocupa de curăţarea lor.

„O să le tapez pe toate cu soluţie anti-graffiti. Am comandat-o deja” , ne-a declarat Petronel Butuc, directorul firmei, precizând că va face acest lucru gratis.

În certificatul de garanţie al ceasurilor este precizat însă faptul că aceasta se pierde în cazul schimbării stării originale a produsului, a deteriorării mecanice (zgârieturi, deformări de vandalism, furt) sau ca urmare a influenţelor mediului sau de păstrare improprii (praf, rugină, mediu coroziv).

Alte opt ceasuri identice cu cele instalate deja la Universitate şi în Piaţa Constituţiei vor fi montate în perioada următoare în Bucureşti.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite