Zone Arena, închisă din cauza gălăgiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, se sesizează la două luni şi jumătate de la deschiderea complexului şi cere desfiinţarea scenei pentru că nu au autorizaţie de construicţie şi că deranjează vecinii. Scena pe care au urcat nume precum Bod Dylan, Aerosmith şi Cranberries ar putea fi desfiinţată în urma sesizărilor primite din partea locuitorilor din zonă, care se plâng de zgomot şi de traficul aglomerat.

În notificarea adresată firmei S.C. Arena Invest S.R.L, primarul cere ca societatea să „sisteze orice activitate la arena de spectacole“ începând cu data de 19 iulie, însă cel mai recent concert, susţinut de Cranberries, a avut loc marţi, 20 iulie. De asemenea, începând de astăzi, reprezentanţii societăţii trebuie să desfiinţeze toate construcţiile existente în zona Arena din strada Barbu Văcărescu nr. 164 D pe motiv că „au fost executate fără autorizaţie de construire şi fără a avea avizele şi acordurile necesare unei bune funcţionări“. 

Decizia edilului sectorului 2 este susţinută şi de sesizările primite din partea locuitorilor din zonă, care s-au plâns de zgomotul concertelor susţinute după orele 22.00 şi de aglomerarea străzii Barbu Văcărescu.

Apel pentru normalitate

De asemenea, locuitorii din cartierul Floreasca au reclamat faptul că, deşi spaţiile verzi din zonă au fost înfrumuseţate, ele au fost călcate în picioare şi distruse, iar holurile de bloc transformate în toalete publice. „Şi ziua şi noaptea zgomotul este imposibil de suportat. Ţipă, dau boxele foarte tare, îmi tremură pereţii. Acum trei săptămâni, pe la 12 noaptea, mi-au dat foc la uşă. După un concert a intrat unul în scara blocului şi a aruncat o ţigară. M-am trezit din cauza fumului cu uşa în flăcări“, ne-a declarat Elena Vasile, locatară a unui bloc de vizavi de spaţiul de spectacol.
Mai mult decât atât, oamenii care locuiesc în zonă au întocmit un „apel pentru normalitate“, prin care cer să li se respecte dreptul la linişte. „Concertele depăşesc prin intensitatea zgomotului limita admisibilă legal, încălcând legea 61/1991. Frecvent, zgomotul produs depăşeste ora 23.00 - 24:00. Toate concertele sunt precedate de repetiţii care crează prin intensitatea zgomotului un disconfort şi mai mare“, se arată în apelul întocmit de Radu Vişan, reprezentant al locuitorilor din zona Floreasca.

Dacă nu demolează, primăria îi dă în judecată

În replică la acuzaţiile aduse, reprezentanţii Arena Invest spun că vor formula un răspuns abia săptămâna viitoare, deorece directorul societăţii nu este în ţară. „Persoana îndreptăţită să comunice un punct de vedere oficial, directorul Dorian Ciubuc, este plecat în străinătate şi va reveni în Bucureşti săptămâna viitoare. Nimeni altcineva nu este autorizat să facă alte declaraţii“, ne-a declarat Raluca Tudan, consilier cu relaţii cu publicul.
La rândul său, primarul Neculai Onţanu ne-a declarat că, dacă reprezentanţii firmei nu vor demola construcţiile de bună, primăria îi va acţiona în judecată. „În cazul în care primim din partea lor un răspuns că înţeleg situaţia şi vor propune un plan de dezafectare, vom accepta acest plan şi îl vom urmări. În caz contrar, vom începe o acţiune în instanţă“, ne-a declarat primarul Onţanu.

Investiţie de un milion de euro

Complexul Zone Arena a fost inaugurat la 2 mai cu concertul lui George Dalaras şi promitea a fi o nouă Mecca a distracţiei. Spaţiul de circa trei hectare poate găzdui târguri şi expoziţii iar scena este, potrivit organizatorilor, cea mai mare din ţară. Directorul Dorian Ciubuc declara la deschiderea complexului că valoarea iniţială a proiectului este de un milion de euro, dar continuă să investească în dezvoltarea lui.

Zone Arena, pe ultima sută de metri


Majoritatea concertelor din ultimele luni au fost mutate pe ultima sută de metri la complexul Zone Arena. Organizatorii au invocat de fiecare dată faptul că aici condiţiile sunt mai bune decât în locurile alese iniţial. Concertul Cranberries, de exemplu, care a avut loc marţi seară, a fost programat iniţial pe Stadionul Arcul de Triumf din Capitală.
Deşi anunţat iniţial la Romexpo, şi concertul Aerosmith a fost mutat la Zone Arena. Un alt mare concert anunţat la Zone Arena este cel susţinut în premieră în România de Ozzy Osbourne, din 2 octombrie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite