Zi de doliu naţional pentru bebeluşii arşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei parlamentari  solicită autorităţilor decretarea unei zile de doliu naţional în memoria bebeluşilor decedaţi în urma accidentului de la maternitatea Giuleşti. Unii politicieni cer demisia ministrului Sănătăţii şi mai vor explicaţii de la primarul Sectorului 6 pentru că nu a alocat suficiente fonduri pentru întreţinerea spitalului.

Deputatul clujean Petru Călian solicită autorităţilor decretarea unei zile de doliu naţional în memoria bebeluşilor decedaţi", se arată într-un comunicat semnat de deputatul PDL. Acesta îşi exprimă speranţa ca asemenea tragedii să nu se mai întâmple în sistemul sanitar din România şi transmite condoleanţe familiilor copiilor decedaţi.

Deputaţii PSD Nicolae Bănicioiu şi Cristian Rizea cer demisia ministrului Sănătăţii, a conducerii Maternităţii Giuleşti, şi decretarea unei zile de doliu naţional în memoria victimelor sistemului sanitar, ei afirmând că şi primarul sectorului 6 trebuie să explice de ce nu alocă bani spitalelor de care se ocupă.

"Sistemul sanitar se prăbuşeşte, iar pentru acest fapt ministrul Sănătăţii, domnul Cseke Attila este responsabil. Sistemul sanitar este subfinanţat, iar soarta pacienţilor, a celor care îşi plătesc asigurările medicale este lăsată la voia întâmplării. Nepăsarea în această speţă este intolerabilă. Cerem de urgenţă prezentarea demisiei ministrului sănătăţii şi instituirea unei zile de doliu naţional în memoria victimelor acestui sistem bolnav. (...) Totodată conducerea Maternităţii Giulesti ar trebui să îşi prezinte demisia având în vedere cele întâmplate", se arată într-un comunicat semnat de deputaţii PSD Nicolae Băncioiu şi Cristian Rizea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite