Zgârie Nori, manifest între hip-hop şi rock alternativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa Zgârie Nori, fondată de Yawn şi Eugen Iustin, a debutat în anul 2007 ca proiect underground. În prezent în componenţa de bază se regăsesc nouă membri.

În anul 2007 doi tineri, Yawn şi Eugen Iustin pun bazele trupei-manifest Zgârie Nori. Trupa dorea să ofere un produs unic, o combinaţie între mai multe genuri muzicale, plecând de la un hip-hop alimentat de rock-ul alternativ, având însă puternice influneţe din blues, hip-hop sau elemente clasice precum vioara, viloncelul sau flautul.

Dorinţa de a ieşi din tipar şi de a nu impune restricţii în piesele pe care le cântă a dus la naşterea unui concept, considerat unic, concept care se dezvoltă şi se redescoperă şi în prezent.

„Poezie de strada“

Versurile pieselor sunt originale şi sunt în totalitate creaţia celor doi membri emblemă ai trupei.” Dacă ar fi să carcaterizăm în câteva cuvinte ceea ce încercăm să exprimăm ar fi destul de simplu: Poezie de stradă, dar este mai mult decâ atât, este o combinaţie între o poezie liberă, fără restircţie de cuvinte, dar decentă, şi teatru“, a declarat Yawn.

Componenţa trupei a suferit multe modificări în timpul celor 4 ani de când activează. În prezent formula de bază cuprinde nouă membri aceştia fiind Yawn şi Eugen Iustin (voce), Alex Todoran (bas), Andreea Aur (flaut), Andrei Sapera (clape), Bogdan „Bozzo“ Iliescu (tobe), Cristi Gavrila (chitara electrica), Sabina Aur (vioara) şi Cristina Paun (backing vocals).

O prezenţă constantă în Bucureşti

Trupa Zgârie Nori a reuşit din anul 2007 şi până în prezent să depăşească statutul de „debutantă“, reuşind în ultimii ani să fie o prezenţă constantă pe scenele din Bucureşti şi din ţară. În 2008 a fost lansat un prim videoclip la piesa „Visul tău“, considerat un concept inedit pentru piaţa muzicală din România.

„Nici un concert de-al nostru nu seamănă cu următorul. Piesele pe care le cântăm astăzi pot să fie mai lungi la un concert de mâine. Asta pentru că de fiecare dată improvizăm şi ne raportăm la public. Noi transmitem un mesaj la care publicul vibrează şi în funcţie de vibraţia lui putem să continuăm respectiva stare“, spune Yawn.

Noutăţile despre trupa Zgârie Nori pot fi găsite pe site-ul formaţiei, www.zgarienorii.ro, Tot acolo, în secţiunea Media, dar şi pe Forum, pot fi ascultate şi descărcate o parte din piesele deja înregistrate, o prestaţie live la Radio3net, dar şi un preview al uneia din noile compoziţii Zgârie Nori, piesa „Frână“.

Ce nu le place

„Nu ne plac telefoanele cu multi-tasking, politica, muzica indy, Dan Kapatos & Co şi ţiganii de la Teatrul Naţional care ocupă spaţiul de pe scări cu cărţi furate“, a spus Iustin.

Ce le place

„Ne place Ada Miliea, Chuck Palahniuk, ne plac plimbările nocturne şi ne distrăm de minune când pică promterul de la emisiunile din România“, mărturiseşte Yawn.

Întrebări şi răspunsuri

Când apare primul album semnat Zgârie Nori?

În prezent ne dorim să omogenizăm actuala formulă. Pasul numărul doi este să cântăm cât mai mult. La momentul potrivit o să apară şi albumul.

Unde este următorul concert programat?

Următorul eveniment pe care îl organizăm se întâmplă chiar mâine seară, în Clubul Mojo - Brit Room din Bucureşti, str. Gabroveni nr. 14. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul nostru.

PROFIL
Yawn
Născut. 10 martie 1986, Bucureşti
Profesie: Actor, vocal în trupa Zgârie Nori
Familie: Necăsătorit

Eugen Iustin
Născut : 14 aprilie 1985, Bucureşti
Profesie. Vocal în trupa Zgârie Nori
Familie. Necăsătorit


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite