Şedinţă de şamanism plătită cu bani sau sex! (VIDEO camera ascunsă)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost educator care se pretinde vraci a organizat, aseară, un straniu curs de iniţiere în şamanism. La întâlnirea grupului cu circuit închis, care a avut loc într-o casă veche de lângă Biserica Armenească din Bucureşti, s-a infiltrat, cu o cameră ascunsă, şi un reporter „Adevărul de seară”. Cei nouă cursanţi au fost invitaţi să facă o vizită mentală în Iad.

„Nu încercaţi aşa ceva acasă!” – acesta a fost primul sfat pe care l-au primit participanţii la experimentul “Iniţiere în şamanism” de la Ovidiu Jumanca, organizatorul şedinţei. Şamanii sunt vechi vrăjitori indieni, despre care se crede că pot comunica cu spiritele şi pot vindeca miraculos. După câteva minute de încălzire, timp în care participanţilor li s-a explicat cât de puternici pot deveni şamanii prin tehnici de magie neagră, “maestrul de ceremonii” i-a invitat pe toţi “sub pământ”.

Pipăieli şi solicitări sexuale

Pentru a se încărca cu energie, cursanţii au fost puşi să se pipăie, unul pe altul, pe spate, timp de câteva minute. În tot acest timp, Ovidiu încerca să câştige încrederea publicului cu relatări despre vizitele sale în India. „Acolo am învăţat să levitez, însă acest lucru nu se poate face din prima”, s-a lăudat tânărul instructor.

După ce a prins mai mult curaj, Ovidiu le-a spus tranşant cursanţilor că un şaman nu trebuie plătit doar cu bani. „Şamanii sunt pragmatici. Ca să le arăţi recunoştinţa pentru serviciile lor, trebuie să le dai bani sex sau sănătate!“, a spus el, pe un ton serios.

Spre Infern, conectaţi la mini-laptop

Apoi, în poziţie de yoga, Ovidiu începe iniţierea conectând două boxe mici la un mini-calculator, şi avertizează că orice vizită în Iad se face cu un scop, niciodată de curiozitate. Se asigură că toată lumea se raportează înainte de călătoria în Infern la un loc drag din care să plece, şi nu oricum, ci săpând cu mâinile.

A precizat încă de la început că aceste tehnici nu trebuie repetate acasă, din cauza pericolului, adică un somn adânc din care e posibil să te trezeşti chiar şi după câteva ore, timp în care psihicul ţi se suprasolicită peste măsură. Scopul acestei vizite – pretendenţii la statutul de şaman trebuie să-şi găsească animalul de putere.

Cum te vindecă dinozaurul din Iad


Toată călătoria în subconştient, spune Ovidiu, poate dura minim 2-3 minute şi se poate întinde până la câteva ore. Toată lumea închide ochii, se lasă pe spate, şi este pusă să se concentreze pe ritmul percursiv al unor tobe care răsună din boxe, menite să inducă această năucire şi detaşare de prezent.

După 10 minute de bătăi continue, fiecare relatează ce a văzut dincolo. În ciuda discursului de amator al instructorului, majoritatea spun că au reuşit să ajungă „sub pământ”, în lumea lui Lucifer, unde i-a trimis instructorul. Mai mult, unul dintre băieţi a povestit că a simţit cum s-a detaşat de propriul corp şi a vorbit cu un dinozaur! Mândru de reuşita învăţăcelului, Ovidiu l-a încurajat să continue să vine la şedinţele lui plătite de şamanism pentru că, cine ştie?, operaţia pe care tocmai o suferise la picior i s-ar putea vindeca în mod miraculos cu ajutorul dinozaurului din Iad.

Fost educator, actual vraci

Ovidiu, shamanul acestui experiment, este în prezent psiholog şi „profesor de yoga”. Are o şcoală de yoga în spatele Liceului de Coregrafie Floria Capsali, pentru care cursanţii îi plătesc lunar câte 125 de lei.

Tot el susţine că, într-una dintre cele două călătorii pe care le-a făcut în India, a urmat aceeaşi şcoală de yoga cu Mircea Eliade, Sivananda Yoga Vedanta Forest Academy. Mai mult, pe CV-ul său, afişat pe site-ul asociaţiei Vivensis, unde este vicepreşedinte, Jumanca a scris că în 2008 a obţinut chiar titlul de profesor de yoga la prestigioasa instituţie. Potrivit aceluiaşi CV, Ovidiu a fost, până de curând, educator la Fundaţia “Rudolf Walther” din Timişoara.


Întâlnire secretă

Atelierul de iniţiere în şamanism a fost pregătit în mare taină. Nu ştiam, până în ultimul moment, nici locaţia unde se va desfăşura. „Adevărul de seară” a aflat despre ciudatul curs dintr-un mail primit de la un grup privat. Acolo apărea doar suma pe care cursanţii trebuiau s-o plătească pentru cele aproape trei ore de iniţiere, 55 de lei. Pragmatic, cum s-a dovedit la această întâlnire, Ovidiu, instructorul, a încasat banii de la tineri şi i-a băgat în buzunar fără să ofere nicio chitanţă la schimb.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite