EXCLUSIV Victor Rebengiuc, la 78 de ani: „Mă relaxez şi stau cuminte, ăsta e secretul meu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua de naştere a marelui actor Victor Rebengiuc va fi marcată astăzi prin plasarea unei stele cu numele maestrului pe Walk of Fame din Bucureşti.

Cu ocazia împliniri vârstei de 78 de ani, Victor Rebengiuc a primit o stea pe „Strada Faimei“ din zona Pieţei Timpului. El spune că se simte onorat, dar că nu vrea ca, pe viitor, numele lui să fie asociat cu numele actorilor de ocazie, atât de mediatizaţi în ultimul timp. 

Adevărul de Seară: Aveţi un secret prin care vă menţineţi în formă?

Victor Rebengiuc: Mie îmi place să stau, aşa mă menţin în formă. Mă relaxez şi stau cuminte, ăsta e „secretul“ meu.

Veţi primi o stea pe „Walk of fame“ de România. Cum vi se pare acest proiect?

Mi se pare interesant. Atâta timp cât stelele de acolo reprezintă doar nume de artişti adevăraţi mi se pare o iniţiativă lăudabilă.

Nu v-aţi gândit că, în timp, alături de numele dumneavoastră poate fi alăturat numele vreunei „vedete de carton“?

Acum două săptămâni a fost ziua lui Florin şi i-au făcut stea. Astăzi e ziua mea şi mi-au făcut şi mie. Să vedem a cine-şi sărbătoreşte ziua de naştere peste două săptămâni (râde).

Evident că am avut temerea asta şi chiar am purtat o discuţie cu organizatorii, care m-au asigurat că selecţia pentru aceste stele va fi făcută de oameni serioşi, care ştiu să facă diferenţa între artişti şi „actori de conjunctură“. Oricum, mi se pare că se face prea mare tam-tam.

Ce proiecte cinematografice pregătiţi?

Deocamdată nimic din domeniul filmului. În afară de spectacolele de la teatru, despre care pot spune că sunt foarte urmărite, ceea ce mă bucură, nu mai lucrez la nimic. 
 
În această seara, ziua maestrului va fi aniversată şi la Muzeul Ţăranului Român prin proiecţia filmului „Moromeţii“, unul dintre reperele din cariera lui Victor Rebengiuc. La eveniment vor participa personalităţi din lumea cinematografiei.

Victor Rebengiuc: „Am o dorință secretă, să joc într-un film regizat de Corneliu Porumboiu“

Repere ale carierei lui Victor Rebengiuc
Victor Rebengiuc, născut pe 10 februarie 1933, este actor de teatru şi film. A absolvit UNATC „I. L. Caragiale“ în 1956 şi este membru al trupei Teatrului Bulandra din 1957, însă joacă şi în spectacole organizate de alte teatre. A fost rector al UNATC „I. L. Caragiale“ între anii 1990 şi 1996 şi director al Teatrului Bulandra între anii 1996 şi 1998.

„Pădurea spânzuraţilor“ (1964), de Liviu Ciulei, „De ce trag clopotele, Mitică?“ (1981), în regia lui Lucian Pintilie, şi „Faleze de nisip“ (1983), în regia lui Dan Piţa, sunt doar câteva dintre filmele în care Rebengiuc şi-a etalat talentul.

Cel mai recent film în care Rebengiuc deţine rolul principal este „Medalia de onoare“, în regia lui Călin Netzer.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite