Bucureşti: Vecini gard în gard, dar în judeţe diferite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii de pe Aleea Oituz, din aproprierea staţiei de metrou Dimitrie Leonida, fac un pas ca să ajungă în judeţul vecin

Proprietarii caselor cu numere pare de pe Aleea Oituz locuiesc în Popeşti Leordeni şi sunt nemulţumiţi că sunt trataţi diferit de vecinii lor bucureşteni.
Delimitarea dintre sectorul 4 şi Judeţul Ilfov este foarte confuză în zona Berceni. Străzile din aproprierea staţiei de metrou Dimitrie Leonida (fostă IMGB) aparţin ba de Primăria Sectorului 4, ba de primăria oraşului ilfovean Popeşti Leordeni.

Reprezentanţii Serviciului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară din sectorul 4 spun că delimitarea este făcută foart clar. „De prin anii ’93, o dată cu retrocedările, s-a marcat astfel graniţa dintre sectoare. După Strada Cheile Turzii, toate arterele care se intersectează cu Şoseaua Berceni aparţin judeţului Ilfov“, ne-a declarat un reprezentant al serviciului de cadastru din sectorul 4.

Motiv de glume

Cu toate acestea, riveranii din această parte a Capitalei, respectiv a oraşului Popeşti Leordeni, sunt derutaţi, dar şi nemulţumiţi.
Dragoş Filipescu locuieşte pe Aleea Oituz, în judeţul Ilfov, iar prietenii de familie locuiesc vizavi, dar în Bucureşti, în sectorul 4. „Este o situaţie cel puţin hilară, dar ne-am obişnuit. Mai facem glume când ne vizităm legat de graniţa asta, cel mai des ne tachinăm cu distanţa, că e mult de mers dintr-un judeţ în altul, că ne pregătim de excursie ca sa plecăm către ei“, râde ilfoveanul Dragoş.

Îşi bea cafeaua de dimineaţă în alt sector
Şi Rodica Rus locuieşte pe Aleea Oituz de mai bine de cinci ani, iar cea mai bună prietenă a ei locuieşte în Capitală. Acest lucru nu o împiedică să îşi viziteze zilnic prietena, la o cafea, deoarece casa prietenei sale din sectorul 4 este chiar peste drum de a ei. „Casa mea este în judeţul Ilfov, iar prietena mea locuieşte peste drum, dar casa ei nu aparţine de Popeşti, ci de sectorul 4“, explică Rodica.

Faptul că sectorul 4 se termină la 5 metri de casa ei i-a provocat mai multe neplăceri doamnei Rodica. „Au pus canalizare cei de la sectorul 4 şi s-au oprit la o casă de mine. Cu asfaltarea am păţit le fel, au turnat asfalt până în gardul vecinului meu şi la mine s-au oprit“, spune nemulţumită femeia.

Şi doamna Alexandru, proprietara unui magazin din zonă, a întâmpinat probleme din cauza graniţei întortocheate. „Eu vreau să îmi pun un gard în spatele curţii şi sunt trimisă când la Primăria Sectorului 4, când la autorităţile din Popeşti, când la Primăria Capitalei. Este o harababură!“, se plânge patroana.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite