Bucureşti: Vântul rupe blocurile de pe Gh.Duca!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii au fost chemaţi să dea jos bucăţile de ciment care se desprind de pe clădiri şi cad pe maşini.Deşi zona este foarte circulată, până acum niciun om nu a fost rănit. Trecătorii se tem, însă, să meargă pe trotuarul respectiv.

Locatarii unui bloc de pe bulevardul Gh. Duca şi-au luat măsuri de precauţie şi au cerut aseară ajutorul pompierilor care au dat jos bucăţile de tencuială care riscau să cadă peste trecători. Blocurile din vecinătatea Gării de Nord sunt, însă, toate un pericol pentru cei care se află în zonă, dar şi pentru maşinile care sunt parcate pentru că la prima adiere de vânt, porţiuni din zid încep să zboare.

„Pompierii s-au apucat de jupuit tencuiala care stă să cadă. Mult mai mare este însă pericolul de-alături, dar nimeni nu vede în ce hal arată fostul hotel de pe colţ, unde era renumitul magazin Sora“, susţine Mariana Popescu, care locuieşte în zona Gării de Nord.

Ea a atenţionat primejdia pe care o reprezintp imobilul lăsat în paragină. „Plafonul şi chiar porţiuni din clădire sunt un real pericol, iar clădirea este şi un focar de infecţie, mascat din când în când de panouri publicitare“, a mai scris cititoarea.

„Aşteaptă să se întâmple o nenorocire“

Într-adevăr, atât clădirea fostului magazin, dar şi imobilul lipit de acesta arată dezolant, iar oamenii trec cu teamă prin zonă. „Nu ştiu de ce au abandonat clădirea şi de ce nu fac ceva şi la blocurile din vecinătate. Până nu se întâmplă o nenorocire, nu vor face nimic“, a spus Lidia Ion, o doamnă care locuieşte în apropiere.

A venit în Bucureşti în anul 1946 şi magazinul Sora era una dintre atracţiile Bucureştiului, se găseau de toate, îmbrăcăminte, încălţăminte la modă, obiecte de menaj. Acum, încărcată de sacoşile pline cu cumpărături, bătrâna ocoleşte cu greu zona unde se află clădirea.

Marinela Gâmbuţeanu este coafeză în imobilul lipit de fostul magazin. A fost martora mai multor incidente şi este prevăzătoare mai ales cu clienţii care-i calcă pragul.

„Bucăţile de tencuială cad mai ales când bate vântul. Au căzut pe maşini şi mulţi oameni preferă să ocoleacă pentru că riscă să se trezească cu o bucată de perete în cap. Cât despre fostul magazin ştiu că este în litigiu. Cred că etse monument istoric şi nu vor să îi strice arhitectura. Îl lasă să se dărâme singur“, spune ea, ironic.

Locatarii blocului vorbesc cu reţinere despre problema pe care o au. „Sunt chiriaşi şi nu au ce să facă. Am văzut şi eu maşina de pompieri şi aş fi vrut să-i chem şi la noi, dar nu am mai apucat“, a declarat o locatară.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite