Vanghelie face mai multe parcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În sectorul 5 vor fi amenajate 3.000 de locuri noi de parcare, în special pentru riverani. Noile spaţii sunt amenajate printre blocuri, în zonele Sebastian, Trafic Greu şi Viilor.

Veşti bune pentru locuitorii sectorului 5. Primăria, prin Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 5, a demarat lucrări pentru amenajarea a 3.000 de locuri noi de parcare. Pentru locuitorii interesaţi de închirierea unui loc cu plată în zonele Sebastian, Şoseaua Trafic Greu şi zona şoselei Viilor este momentul să profite.

În prezent sunt finalizate şi  date spre folosinţă 20 de parcări noi pe strada Zamfir Olaru, următoarele fiind gata să-şi primească noii chiriaşi în zilele care urmează. Pentru mai multe detalii, locuitorii sectorului 5 sunt îndrumaţi către punctele de informare din cadrul Primăriei sectorului 5 - direcţia ADP.

Directorul tehnic ADP nu ştie nimic

Contactat telefonic  pentru a oferi mai multe detalii şi o poziţie oficială despre noile locuri de parcare, directorul tehnic al Administraţei Publice Sector 5, Razvan Mihăilescu, susţine că în prezent în sectorul 5 nu se demarează nici un fel de lucrare pentru amenajarea vreunui loc de parcare. „ Nu am amenajat şi nici nu amenajăm în prezent nici un loc de parcare în sectorul 5. Nu vă pot spune nimic despre acest subiect pentru că nu ştiu!“, a declarat Mihăilescu.

Pe teren am reuşit să obţinem mai multe informaţii din partea unui reprezentant al firmei care se ocupă deja de amenajarea lucrărilor. Ştefan Tinel este şef de şantier şi lucrează pentru firma care a câştigat licitaţia realizată de ADP pentru aceste amenajări. „Am terminat 20 de locuri de parcare pe strada Zamfir Olaru şi sper că în următoarele 45 de zile să terminăm totul“, ne-a spus Ştefan Tinel.

Investiţie de aproape 3 milioane de lei

Potrivit site-ului de licitaţii publice, lucrările de amenajare demarate de Primăria Sectorului 5 şi ADP se situează în jurul valorii de 3 milioane de lei. Astfel, pentru un loc de parcare primăria a cheltuit aproximativ 700 de lei.

"E bine că se construiesc locuri de parcare, săracii nu aveau pe unde să-şi lase maşinile" - Mihaela Ilie administrator magazin

Taxa, între 37 şi 77 de lei pe an

Taxa anuală pentru un loc de parcare în sectorul 5 diferă în funcţie de zonă. Astfel, pentru zona străzii Zamfir Olaru, preţul pentru un loc de parcare va fi de 59 de lei pe an, pentru zonele Calea Rahovei şi zona Sebastian - 77 de lei, iar locuitorii din zona Giurgiului şi soseaua Costineşti o să plătească 37 de lei pe an.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite