Văduva muncitorului de la Podul Băneasa se luptă cu sărăcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece luni au trecut de la accidentul de la pasajul Băneasa, unde trei muncitori şi-au pierdut viaţa. Carmen Lupan, văduva unuia dintre cei decedaţi se luptă cu sărăcia şi îşi creşte fetiţa de patru ani, de pe o zi pe alta.

Anul trecut, pe 22 mai, ora 18.30 s-a dovedit a fi fatală pentru Cezar Lupan care lucra legal la montarea unor ţevi. Deşi cu trei ore înainte producerii tragediei a avut loc şi un avertisment - prima surpare a malului de pământ - patronii firmei Marconstruct au insistat ca oamenii să coboare pentru că lucrarea trebuia finalizată în acea zi.

Pentru Carmen, ultimul an a însemnat o luptă pentru supravieţuire. Chiar dacă promisiunile din partea firmei unde era angajat, de patru ani ,soţul ei au fost mari la început, ele nu s-au concretizat. După moartea bărbatului  cele două au rămas pe drumuri la propriu, pentru că singurul care aducea bani în casă a fost „împins la moarte“.

Nu a mai putut să plătească chiria în valoare de 250 de lei şi a început să bată pe la uşi pentru un ajutor. Nici să se angajeze nu putea deoarece nu avea bani să-şi ducă micuţa la o grădiniţă.

„Maria Dogaru patroana soţului meu mi-a promis fie că mă va angaja, fie că-mi dă bani să o cresc pe Ana, dar au fost doar vorbe. Mi-a dat bani de înmormântare şi apoi la câteva luni, sume modice. A fost cumplit de greu, am trăit cu spaimă zile întregi, la gândul că nu voi avea ce pune pe masă fetiţei“, povesteşe printre lacrimi văduva de 31 de ani.

O rază de speranţă
De câteva luni, însă Carmen a avut şansa de a se angaja la o grădiniţa ca îngrijitoare. Are şapte milioane pe lună, din care plăteşte chiria şi a putut îndeplini visul Anei, acela de a fi la o grădiniţa.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite