Bucureşti: Vacanţă cu lecturi şi exerciţii la matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti nu a mai recomandat profesorilor ca elevii să nu mai primească teme în vacanţa de iarnă ca în anii trecuţi. În timp ce unii elevi au de lecturat sau de rezolvat exerciţii la matematică acasă, alţii vin în această săptămână la şcoală pentru a face recuperări sau pentru a se înscrie la bacalaureat.

Majoritatea elevilor sunt nemulţumiţi că trebuie să rupă din timpul dedicat distracţiei pentru teme. Darius este elev în clasa a V-a la Colegiul Naţional „Tudor Vianu“ din Capitală. El a primit ca temă la Limba şi literatura română să citească schiţele lui Caragiale.

„Este vacanţă şi nu îmi surâde ideea de a avea teme. Nu mă gândesc să citesc schiţele“, a spus elevul. Şi Andreea de la Şcoala nr. 67 din Capitală susţine că va fi nevoită să rezolve în zilele de vacanţă exerciţii la matematică. „Am primit probleme la geometrie. Le voi rezolva, fiindcă nu vreau să rămân cu goluri, deşi aveam în plan să stau mai mult timp la munte“, a spus Andreea.

Eleva a adăugat că în această vacanţă va face şi meditaţii, la matematică şi la limba şi literatura română.„Vacanţa este mai mare datorită zilelor libere fără plată ale cadrelor didactice, iar dacă trei săptămâni elevii nu ar avea teme, ar putea pierde exerciţiul“, a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

În timpul liber pe băncile şcolii
Dacă unii elevi au de lucru acasă, alţii îşi petrec vacanţa de iarnă chiar pe băncile şcolii. Şi asta pentru că majoritatea instituţiilor de învăţământ din Capitală care au fost închise de Direcţia de Sănătate Publică din cauza gripei porcine recuperează orele în această săptămână. Un astfel de exemplu este Liceul Teoretic „Marin Preda“ din Capitală.  „Elevii şi profesorii vor veni la şcoală fiindcă se va recupera materia pierdută.

Liceul a fost închis de două ori din cauza cazurilor de infectare cu virusul A(H1N1)“, a declarat inspectorul şcolar al sectorului 6, Izabela Bejenariu. De asemenea, elevii claselor a XII-a se înscriu în perioada 14-18 decembrie, pentru examenul de Bacalaureat, ce va debuta în luna februarie a anului viitor, cu proba orală de comunicare în limba română.

Calendarul examenului de bacalaureat:

14 - 18 decembrie 2009
 Înscrierea candidatilor la prima sesiune de examen
 
15-17 februarie 2010

 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română
 
17-19 februarie2010
 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare
orală în limba maternă
 
19-29 aprilie 2010
 Evaluarea competenţelor digitale
 
31 mai-4 iunie 2010

 Evaluarea competentelor lingvistice într-o limbă
modernă
 
11 iunie 2010
 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a
 
28 iunie 2010

 Limba si literatura română- proba scrisă
 
29 iunie 2010
 Limba si literatura maternă- proba scrisă
 
30 iunie 2010
 Proba obligatorie a profilului- proba
scrisă
 
2 iulie 2010
 Proba la alegere a specializării -- proba scrisă
 
4 iulie 2010
 Afisarea rezultatelor şi depunerea
contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)
 
6-7 iulie 2010
 Rezolvarea contestaţiilor
 
8 iulie 2010
 Afişarea rezultatelor finale
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite