Bucureşti: Urmează două luni de chin pentru bărbatul atacat de urs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală, unde este internat bărbatul, spun că pacientul îşi va reveni complet dar că are mai multe coaste rupte care, până se vor vindeca, îi vor provoca dureri mari.

Constantin Badea din comuna Cicăneşti, judeţul Argeş, a fost atacat de un urs în urmă cu două zile. Bărbatul în vârstă de 65 de ani era la cules de ciuperci când a fost atacat de un urs, animalul năpustindu-se asupra lui, fără ca omul să mai aibă timp să reacţioneze. Cu greu, a reuşit să se salveze şi cu ultimele puteri a ajuns acasă.

Familia a anunţat ambulanţa şi bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean Argeş şi de acolo a fost preluat de un elicopter SMURD şi transferat la Spitalul Universitar din Bucureşti.

“Este stabil şi conştient şi credem că se va recupera complet. A ajuns la noi cu fracturi multiple, cu multe coaste rupte, plăgi multiple de la zgârieturile ursului şi sânge în cavitatea toracică. Nu va fi nevoie să-l operăm pentru că sângele se va resorbi fără intervenţie chirurgicală. Problema este că din cauza coastelor rupte va avea dureri mari aproximativ două luni”, a spus purtătorul de cuvânt al SUUB, dr. Bogdan Popescu.
Medicii mai spun că nu va fi nevoie ca bărbatul să mai rămână internat prea mult timp.

„Mi-au pârâit toate oasele”

Bărbatul le-a povestit medicilor cum a fost atacat de urs.

“Din faţă m-a atacat, când l-am văzut n-am avut ce să mai fac. Era mare cât un viţel de 300 de kile. A sărit pe mine. Dacă venea mai de departe aveam toporu lângă mine, dar aşa n-am mai ajuns la el. M-a pus jos, mi-au pârâit toate oasele pe partea stângă. Am ridicat capu sus şi am văzut că vine gura spre mine. Mi-a luat capul în gură, pe partea  stângă, cu ochiul. Mi-era să nu-mi spargă ochiul.S-a ridicat apoi şi Doamne, am zis, bine că am scăpat. A plecat şi a începu să urle, până nu l-am mai auzit”, a spus Constantin Badea.

Sătenii din Cicăneşti spun că urşii vin de multe ori la ei în sat şi că reprezintă un mare pericol pentru populaţie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite