Bucureşti: Urmărire ca-n filme cu împuşcături pe Calea Giuleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la Rutieră au avut parte noaptea trecută de un episod desprins, parcă, din filmele de acţiune, desfăşurat pe străzile Capitalei. Liniştea cetăţenilor a fost tulburată în plină noapte de zgomotul împuşcăturilor trase dintr-o maşină a poliţiei care gonea cu viteză după un BMW.

Citeşte şi: EXCLUSIV / Împuşcături în centrul Braşovului

Pe gerul de azi-noapte, poliţiştii au avut parte de o cursă „fierbinte“, care s-a desfăşurat între orele 1.20 şi 2.00. BMW-ul fără număr de înmatriculare a fost observat pe Calea Giuleşti şi, pentru că, la somaţia poliţiştilor şoferul a refuzat să oprească, echipajul de la Poliţia Rutieră a pornit în urmărirea acestuia. Cursa a fost deosebit de rapidă, şoferul urmărit încercând cu orice preţ să scape de poliţişti.

„Poliţiştii de la Rutieră au vrut să-l oprească pe şoferul BMW-ului pentru că au observat că maşina avea un număr atipic. După ce l-au prins au constatat că nici nu avea permis de conducere“, a declarat Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei. De asemenea, acesta a adăugat că şoferul autoturismului nu avea arme sau alte obiecte suspecte cu el.
 
Bărbatul urmărit a accelerat continuu şi, pentru a-l determina să oprească, poliţiştii au fost nevoiţi să tragă focuri de armă în urma maşinii. Şoferul autoturismului a oprit de-abia la intersecţia străzilor Arţarului şi Lămâiului, după un ultim foc de armă, tras de un poliţist de la Secţia 20.

Când a ajuns la maşina urmărită, echipajul de poliţie a constatat că în automobil se aflau două persoane, respectiv, şoferul, un tânăr de 27 de ani, pe nume Teodor Marian, iar pe bancheta din spate era un minor în vârstă de 15 ani. Şoferul a fost reţinut. După cum a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Municipiului Bucureşti, Christian Ciocan, Teodor Marian a ajuns la Parchet pentru cercetări.

Caz asemănător, tot în această lună
Ultimul caz de acest gen s-a petrecut la începutul acestei luni, pe străzile din centrul Capitalei. Un bărbat sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără permis a fost prins în trafic de agenţii Poliţiei Rutiere. Bărbatul nu a vrut să oprească la semnalul poliţiştilor. Aceştia l-au urmărit zeci de minute până când şoferul beat a decis să se predea, abia după ce lovise patru maşini parcate regulamentar.
 
Şoferul a refuzat testarea cu aparatul etilotest, iar poliţiştii l-au dus la Institutul de Medicină Legală pentru recoltarea de probe. Pentru că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără permis bărbatul s-a ales cu dosar penal.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite