Bucureşti: Meniul interlopilor: pastramă, manele şi fetiţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Restaurantele Million Dollars şi Hanul Drumeţului sunt localurile preferate ale şmecheraşilor bucureşteni. Şmenari, smardoi, domnişoare îmbrăcate provocator dar şi băieţi „de bani gata“ sunt clienţii fideli ai celor două localuri.

Membrii clanurilor mafiote din Capitală nu scapă nicio ocazie de a se distra chiar şi în nopţile din timpul săptămânii. Marţi, în jurul orei 23.00, s-a făcut „adunarea“ în restaurantul „Hanul Drumeţului“ din cartierul Drumul Taberei, din apropiere de stadionul Steaua.

Încă de la intrarea în local îţi poţi da seama că nu te afli în cel mai sigur loc din Bucureşti: patru - cinci bodyguarzi bine făcuţi stau la uşă, asigurându-se că nu ies scandaluri.

Cu ochii pe clienţi

Mergi în salon şi constaţi că majoritatea meselor sunt ocupate de clienţi cu feţe de interlopi. Smardoi cu ceafa lată şi cu lanţ gros de aur la gât, domnişoare îmbrăcate provocator, cu fuste de câţiva centrimetri lungime şi interlopi din găştile de cartier din zonă, cei care alcătuiesc clientela obişnuită a localului, te analizează din cap până în picioare din momentul în care deschizi uşa. Se întorc repede înapoi la discuţiile lor dacă văd că nu prezinţi niciun pericol sau interes pentru ei.



FOTO: "Băieţaşii" Capitalei se distrează de minune în Million Dollar


În serile din timpul săptămânii, nu vine foarte multă lume, dar în weekend, restaurantul este plin. Atmosfera este oarecum plăcută  dacă vii până la miezul nopţii, chiar dacă nu faci parte dintr-o gaşcă de cartier sau dintr-un clan interlop local. Deşi stai cu frica-n sân să nu-i superi pe mahării de la mesele vecine, ai parte de muzică live bună, de chelneri destul de respectuoşi şi de mâncare gustoasă.

7 lei ciorba de burtă

Preţurile sunt relativ mici, având în vedere că aici vin şi unii dintre cei mai cunoscuţi mafioţi din Capitală. Spre exemplu, o ciorbă de burtă costă 7 lei, o friptură de porc cu cartofi prăjiţi în jur de 15 lei, iar o sticlă de vin - 26 de lei.
 
Formaţia „casei“ cântă bine melodii din toate genurile, de la evergreen-uri, la blues-uri şi la muzică uşoară românească. Asta până la 30 de minute trecute de miezul nopţii când începe „festivalul de manele“.

De la această oră, localul liniştit până în acel moment se transformă - clienţii se ridică de la mese şi încep să-şi demonstreze talentul de dansatori din buric.  Şi dedicaţiile de genul pentru „fraţii mei“, pentru „toţi duşmanii“ sau pentru „toate prinţelese din sală“ încep să curgă gârlă, odată cu banii aruncaţi la lăutari.

Gabi Tamaş se distraz în „casa maneliştilor“

Clienţii vechi susţin că aici, cu ceva ani în urmă, petreceau membrii galeriei roş-albaştrilor până dimineaţa şi „spărgeau“ banii la jocurile mecanice, în special la păcănelele instalate în salon.

Aparatele au fost scoase şi localul a fost redecorat şi transformat într-un restaurant rustic cu specific românesc - cu mese şi bănci din lemn, cu formaţie care cântă live în fiecare seară, cu blănuri de urs şi cu capete împăiate de porci mistreţi pe pereţi.

Odată cu schimbarea de „look“ a cârciumii, au început să vină alţi clienţi, printre care membrii clanurilor interlope din Capitală.
Chiar şi unele dintre vedetele autohtone au fost văzute de multe ori în acest local. În urmă cu patru luni, Gabi Tamaş a fost văzut distrându-se în local, după un meci al echipei sale Dinamo Bucureşti, împotriva formaţiei Gloria Bistriţa.

Fiţe la Hanul Drumeţului


În serile speciale organizate în Hanul Drumeţului sunt invitaţi chiar şi cântăreţi de manele consacraţi, de la Adrian Minune la Florin Salam şi Nicolae Guţă. Pentru ascultătorii acestui gen de muzică, nimeni altul decât Sorinel Copilul de Aur va concerta pe 1 martie aici.
Adrian Minune a dedicat chiar şi o melodie localului, care are următoarele versuri: „Fiţa Bucureştiului, la „Hanul Drumeţului“, noi ne distrăm number one (n.r. numărul unu), Cu formaţia lu’ Adrian“.

Milioane de lei aruncate în Million Dollars

Deşi este tot un restaurant, la intrarea în Million Dollars, din zona Piaţa Muncii, te aştepată şase bodyguarzi „cât uşa“, care-ţi urează „bine ai venit!“ printr-un control corporat „la sânge“ pentru a se asigura că nu ai arme asupra ta.

Agenţii de pază te anunţă cum merg lucrurile aici, de cum treci pragul: „dacă vreţi să mergeţi în salonul unde se cântă manele live, trebuie să cumpăraţi obligatoriu o sticlă de whisky. Dacă nu, staţi în separeul de la intrare“.

În cazul în care nu eşti consumator înrăit al băuturii irlandeze, dacă „nu ţi-e cald cu bani în buzuar“ sau pur şi simplu vrei să bei altceva, vei fi nevoit să rămâi în prima sală.



Localul arată destul de elegant - cu tapet pe pereţi, cu covoare pe jos şi cu plasme în toate părţile. Muzica sună tare în difuzoare, chiar şi în încăperea vecină salonului unde se cântă manele live.

Deşi este marţi noapte, restaurantul este plin de lume. Băieţaşii, îmbrăcaţi elegant, cu cămaşa descheiată la gât să se vadă lanţul gros de aur sau cu tricouri mulate ca să se vadă muşchii lucraţi la sală dansează pe mese de parc-ar fi Revelionul.

„Prinţesele“ se mişcă provocator pe un mix de ritmuri autohtono-orientale, spre deliciul partenerilor şi în ciuda „duşmanilor“ de la mesele vecine.
La scripcă scârţâie melodios un manelist cu şapcă, iar la microfon Ionuţ, lăutarul casei, face dedicaţii şmecheraşilor, în timp ce adună milioanele. Un băiat de bani gata dansează singur cu un teanc de bancnote de câte-un milion în mâini, cu aburii alcoolului la cap.
Chelnerii aleargă de colo-colo între mesele clienţilor „cu gâtul uscat“.

„E multă lume în noaptea asta pentru că ni s-a spus că trebuie să vină Florin Salam. O să iasă nebunie!“, susţine unul dintre băieţi.
Este ora 3 şi jumătate dimineaţa şi nici urmă de „regele maneliştilor“. Dar băieţii nu par să se grăbească. De-abia s-au încins de la whisky şi pare că vor să prindă răsăritul în restaurant.

Alte localuri de „interlopi“

Liderii mafioţilor de pe malul Dâmboviţei se întâlnesc şi în Restaurantul Perla, de la intersecţia dintre Bulevardul Ştefan cel Mare şi Calea Dorobanţilor, dar şi la parterul Hotelului Sofitel, din Piaţa Presei Libere.

În localurile unde se întâlnesc şmenarii din Bucureşti există mereu pericolul de a se termina cu scandaluri.
În urmă cu trei ani şi jumătate, un agent de pază de la restaurantul Million Dollars a fost înjunghiat în timpul unei altercaţii între mai multe persoane.
Înspre dimineaţă, unul dintre clienţi a început să facă scandal, iar bodyguardul a intervenit pentru a-l calma.

Tânărul în vârstă de 26 de ani, pe nume Claudiu Tănase, membru al clanului lui Ion Hingheru, i-a înfipt un cuţit în abdomen. Victima a fost transportată de urgenţă la spital pentru a primi îngrijiri.

Bucureşti: Interlopii Capitalei se întâlnesc la Hanul Drumeţului şi la Million Dollars
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite